Opinie

Eenzijdige NOS wil persé dat ‘we te ver gaan in strijd tegen terrorisme’, plaatst propaganda

07-06-2017 15:30

Alstublieft: of dit nepnieuws is mag u zelf beoordelen, maar dat dit ‘nieuws’ voortkomt uit een politieke agenda moge duidelijk zijn. Volgens de ‘onafhankelijke’ en ‘objectieve’ NOS (door u betaald) gaat ‘de strijd tegen het terrorisme te ver en worden mensenrechten geschonden’. Hoe de NOS dat weet? Dat hebben ze gevraagd aan 12 8 4 tenminste 2 bronnen, slechts één onafhankelijke deskundige. En laat die ‘deskundige’ nou ook nog, heel toevallig, lid zijn van D66. Een partij waarvan we weten dat haar leden doorgaans niet zo happig zijn op de harde aanpak van, noem eens wat, terroristen.

In het artikel krijgt (het niet onomstreden) D66-lid Bibi Van Ginkel van Instituut Clingendael ruim baan om te vertellen hoe we ons ‘op een hellend vlak bevinden’ en hoe strengere maatregelen tegen terreur ‘Europa niet veiliger maken’. Ze lijkt zich zelfs vooral veel zorgen te maken over ‘discriminatie’ en het ‘benadelen van bepaalde bevolkingsgroepen’. (Je verwacht het haast niet van een D66’er…)

Deugjournalistiek

Er wordt in het artikel weliswaar ook nog een andere deskundige opgevoerd, maar dat is geen Nederlander, wel een Belg, die bovendien véél te ongenuanceerd is voor de NOS want uit arren moede wordt er dan ook nog maar even een ‘politiek socioloog’ bijgehaald. Wat die met ‘terreurdeskundigheid’ te maken heeft zal alleen de NOS weten, maar over het algemeen geldt in de Nederlandse deugjournalistiek dat je boodschap altijd te redden is met een belletje naar een van de vele, vele, vele, vele sociologen die ons land rijk is.

(Leest u vooral ook de titels van de recente publicaties van deze politiek socioloog: De impact van populisme op politieke partijen en media en (als mede-redacteur) Extreem-rechtse populistische politieke partijen in Europa. Het zou zomaar kunnen zijn dat de NOS-journalist in kwestie eerst heeft gekeken welke publicaties Nederlandse politiek sociologen op hun naam hebben staan en pas daarna heeft gebeld voor een meer dan te verwachten, en meer dan gewenst, politiek-correct antwoord.)

Bonustweet

Tot slot (bonus): onze favoriete, beslist niet-objectieve, NOS-moralist Joost Schellevis (techniekredacteur, lol) kondigt via zijn Twitteraccount dit eenzijdige stukje NOS-deugpropaganda als volgt aan:

 

 

Verder alles wat Rob Goossens in zijn reactie daarop zegt.

Kortom burger, ook vandaag weer veel plezier met belasting betalen aan de NOS en NPO. Het is voor uw eigen deugbestwil moet u maar denken. Ohnee wacht, zelf denken kunt u natuurlijk helemaal niet, daar heeft u dan weer de NOS voor.