Media & TV

Bonusquote: Wierd Duk reageert op lasterlijke hetze Joshua Livestro in Volkskrant

07-06-2017 20:36

 

“Sinds het Oekraïne-referendum toen hij, met geld van de miljardair George Soros, pleitte voor een ‘ja’, lijkt hij het tot zijn opdracht te hebben gemaakt om mij te framen als een gevaarlijke oproerkraaier.

Sindsdien beschuldigt hij mij in een niet aflatende reeks tweets ervan ‘extreem-rechts gedachtengoed’ te verspreiden. Ook geeft hij medewerkers van zijn website Jalta de gelegenheid mij verdacht te maken door leugens over mij te publiceren.

Of het nu om Poetin, Oekraïne, Trump, de islam, de multiculturele samenleving of de oorlog in Syrië gaat: er is nauwelijks sprake van een diepgaand debat. Tegendraadse commentatoren worden al snel als ‘islamofoob’, ‘Putinversteher’ of ‘racist’ in de hoek gezet.

Toen rond het Oekraïne-referendum wél een ander narratief hoorbaar werd – over Rusland, Oekraïne en de Europese Unie – bleek hoe groot de afkeer is bij een deel van de ‘gevestigde orde’ van alternatieve informatiebronnen. Een van degenen die deze weerzin het meest virulent onder woorden brachten, is Joshua Livestro. Mede door, zoals hijzelf later toegaf, volop ‘de Poetin-kaart te spelen’ en het tegenkamp ervan te beschuldigen ‘dat het feitelijk met Poetin in bed lag’. Inderdaad: zonder enig bewijs.”

 

Afgelopen zaterdag publiceerde de ‘objectieve’ Volkskrant een zoveelste aflevering in de hetzereeks getiteld Op zoek naar de nieuwe Pim Fortuyn om de loop op te richten tegen alles wat een onwelgevallige meningen heeft en mocht oprichter van de ultra-rechtse en ultra-conservatieve website De Dagelijkse Standaard, tevens oud-adviseur van Sarah Palin, Joshua Livestro in een ‘opiniestuk’ onder anderen Sid Lukassen en Wierd Duk vergelijken met Anders Breivik en ‘paranoïde complotdenkers’.

Van de Volkskrant mag Wierd Duk nu ook even wat terugzeggen. Van Geenstijl ook.

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens