Opinie

Harde klap voor wegkijkers: NOS en ANP noemen islamitische aanslag ‘islamitische aanslag’

06-06-2017 15:37

 

Update: de voorzitter van de Tweede Kamer en premier Rutte blijven dapper weigeren om islamitische aanslagen ‘islamitische aanslagen’ te noemen.

Oei. Je zou het bijna óók een terreuraanslag op het heersende mediamoralisme kunnen noemen: media die eensgezind ophouden met alles benoemen behalve de islam en islamitische terreuraanslagen gewoon benoemen voor wat ze zijn: ‘Islamitische terreuraanslagen’. Een snoeiharde klap in het gezicht van VARA-websites, het Staatsradio 1 Mongolenforum Mediaforum, Joshua Dagelijkse Standaard Palin Livestro, Joost Schellevis en natuurlijk Joris ‘censuur is ook best okee want anders houden we de boel niet bij elkaar’ Luyendijk.

Maar het beslist géén nepnieuws.

De Nationale Staatsomroep kruipt dinsdag terecht door het stof omdat ze de speech van de Britse premier May zo hadden verknipt dat alle verwijzingen naar ‘islam’ niet meer waren te horen. Waar gelukkig het heersende topmedium Geenstijl de vinger oplegde en gruwelijk hard doordrukte totdat de zere plek begon te etteren en de Nationale Staatsomroep geen andere keuze meer had om een soort van te rectificeren. De NOS die rectificeert dankzij GeenStijl.nl, dat zullen ze leuk vinden bij het Staatsradiojournaal!

En ook het Algemeen Nederlands Persbureau ANP wond er dinsdag geen doekjes om. Waarmee we overigens niet willen beweren dat ze dat wel deden maar deze kop boven een bericht over een Londen-herdenking in de Tweede Kamer komt in elk geval hard en duidelijk binnen.

En dat op een dag dat er geen DWDD en Pauw op het propagandakanon zijn om de nuance terug in het volk te rammen!

Nu wachten op de woeste moslimoverlegorganen en Marokkaanse DENK-koepels die schadevergoeding gaan eisen wegens een teveel aan islamofobe polarisering waardoor meer aanslagen morgelijk worden mogelijk gemaakt en alles schuld van Geenstijl enzo.

 

Kamer herdenkt islamistische aanslag Londen

DEN HAAG (ANP) – De Tweede Kamer heeft dinsdag de terroristische aanslag van zaterdagavond in Londen herdacht. Het was de derde terreurdaad door radicale moslims dit jaar in Groot-Brittannië.

“Ik denk dat voor eenieder van ons geldt dat we nooit hadden verwacht zo vaak te moeten stilstaan bij aanslagen”, benadrukte Kamervoorzitter Khadija Arib. “Ik hoop dat de Britten in staat zijn vast te houden aan hun open, vrije manier van leven. Zij staan voor de zware taak om te leren leven met alle verliezen. Maar zij staan er niet alleen voor”, verzekerde ze.

Premier Mark Rutte prees de “strijdbaarheid en veerkracht van de Britten na de zoveelste beproeving”. Hij putte moed uit de reacties van Londenaren na de aanslag, “taal van moedige mensen die zich niet de mond laten snoeren”. “We zullen onze vrije en democratische samenleving nooit prijsgeven”, verklaarde Rutte.

Bij de herdenking was ook de Britse ambassadeur aanwezig.