Opinie

Bewijs: Volkskrant vroeg aan ex-bajesklant of Thierry Baudet deugt

03-06-2017 18:12

Rectificatie: eerder schreef ik dat de Volkskrant-ombudsvrouw ook het Volkskrant-Geenstijl-adverteerdersbelmanifest mede ondertekende. Dit blijkt onjuist te zijn. Waarvoor sorry. BB.

 

Kijkt u eens: de veroordeling van ‘extreem-rechts onderzoeker’ Willem Wagenaar, zwart op wit. Destijds werd Wagenaar veroordeeld tot zes maanden cel waarvan drie voorwaardelijk, onder anderen voor openlijke geweldpleging tegen politieagenten, tegen Centrum Democraten en meer van dat soort fraais maar zeer fatsoenlijks en sociaals in Kedichem (1986), waarbij een hotel in de fik vloog en waardoor mevrouw Janmaat haar been verloor.

Maar volgens de Ombudsvrouw van de Volkskrant is deze Wagenaar een door en door betrouwbare expert, aan wiens woord je niet hoeft te twijfelen, bovendien deugt hij enorm. ‘De Anne Frank-stichting staat immers vierkant achter zijn expertise’ (dan hoef je als fatsoenlijk journalist niet langer door te vragen nee…) en hij ‘is al jaren betrokken bij de monitor naar racisme en extremisme en voert onderzoeken uit voor de overheid’ (maar hij is dus ook veroordeeld voor serieus geweld tegen een democratisch verkozen politicus).

En dan doodleuk roepen dat er echt geen sprake is van een nieuwe Fortuyn-hetze. Dat moet je toch maar durven. Zou die vrouw nog wel goed kunnen slapen ‘s nachts?

Guilty by association

Oh ironie: in een artikel dat door hoogleraar Paul Frentrop terecht wordt neergesabeld als ‘riooljournalistiek’ komt de Volkskrant niet verder dan laffe ‘guilty by association‘-technieken om Thierry Baudet te demoniseren, want iemand uit zijn kringen twitterde(!) iets onwelgevalligs. Maar zelf baseert de Volkskrant zich vrolijk zonder zorgen op de meningen van voor terreur veroordeelde extreem-linkse activisten.

Eén tweetje is bij de Volkskrant pas echt een misdaad, drie maanden moeten zitten voor gewelddadige terreur geen enkel probleem.

Je zou er haast voor de grap nog even een tweetje of wat bij moeten zoeken om die ironische hypocrisie nog maar eens extra te benadrukken. Misschien dat we nog wat oude tweets van de haatzaaiende Volkskrant-karaktermoordenaar in kwestie Dion Mebius kunnen vinden? Oh, wacht…

Ombudsvrouw

Overigens wordt het ook hoog tijd voor die zogenaamde ‘onafhankelijke’ en ‘objectieve’ Ombudsvrouw van de Volkskrant om gewoon weer wat anders te gaan doen (zou u haar doen trouwens?) want haar verdediging van de zaterdagse rancuneuze Volkskrant-riooljournalistiek (die heel toevallig steeds weer is gericht tegen alles wat bij ‘rechts’ hoort: Wilders, PVV, Geenstijl, Baudet, iedereen die ooit contact heeft gehad met Joshua Livestro maar wél iets kan en wél succes heeft) is wel erg lachwekkend.

Het verdedigen van het stukje hetzerige riooljournalistiek tegen Baudet gaat haar zo beroerd af, het slijm van al het glibberen, glijden en draaien spat van de pagina af, dat je je beter kunt afvragen of deze ombudsvrouw niet gewoon een Volkskrant-PR-spindoctor is in plaats van een objectieve scheidsrechter die klachten van lezers moet behandelen.

De laatste keer dat een ombudsman niet objectief genoeg bleek was het iemand die ooit iets kwetsends had gezegd, en echt alleen gezegd, over Marokkaanse taxichauffeurs in Amsterdam. Je zou toch denken dat dan een ombudsvrouw die doodleuk oproept tot ‘verzet tegen de PVV’ tenminste ook in opspraak zou moeten komen?

Twee kampen

Wat er precies aan de hand is bij de Volkskrant weet niemand  (het schijnt dat er ter redactie inmiddels twee kampen zijn ontstaan met een kamp journalisten die gewoon graag feitelijk nieuws willen brengen en met een kamp talentloze sjw’s en andere semi-gesubsideerde schrijfmillenials die binnenkort allemaal debuteren als romanschrijver die van de bijlagen graag een alleshatende maar zelfliefhebbende safes pace voor gemakzuchtig slachtoffergedrag willen maken) maar duidelijk is dat ze een agressieve activistische koers varen. Daar is opzich niets tegen, maar hou dan (in Godsnaam!) op met roepen dat je ‘objectief’ bent en noem je medium geen courant maar ‘opinieblad’.

De afgelopen zaterdagen, inclusief vandaag, was in die bijlage van ze uitsluitend sprake van hatelijke, hetzerige en zeer bedenkelijke karaktermoord. Daar twijfelt echt niemand nog over. Je dan alsnog verschuilen achter ‘journalistiek’ en maar schijnheilig blijven volhouden dat er niets aan de hand en zeker geen sprake van hetzes is de ware terreur. Het is gewoon zielig, een serieus journalistiek medium onwaardig.

Fuck de Volkskrant

Onze TPO-tip: fuck de Volkskrant. Met de komst van Philippe Remarque (oud-Telegraaf medewerker) gloorde ooit de hoop op een minder dichtgetikt, minder dogmatisch, minder linksig en vooral minder moralistische courant (ondergetekende, toen nog werkzaam bij Geenstijl.nl, mocht er zelfs een jaar columnist zijn want Geenstijl.nl, heden ten dage wordt Geenstijl.nl zo enorm door die courant gehaat dat niemand zich daar nog iets bij kan voorstellen, inclusief ondergetekende).

Maar inmiddels kunnen we getuige zijn dat onder leiding van Remarque de Volkskrant nóg treuriger en nóg laffer is dan destijds onder (de huidige PvdA-burgemeester van Hilversum) Pieter Broertjes en dat de zaterdagbijlage doorgaans een poging is om de ziekelijke elite-arrogante linkse hatelijkheid van Vrij Nederland 1973 te overtreffen.

Zou Philippe Remarque wellicht ook zitten te wachten op een burgemeesterspost van een middelgrote provinciestad? Het zou wel een hoop verklaren.

Helaas voor de Volkskrant: het is 2017. Nu nog aankomen met verbeten links activisme en zogenaamde ‘opinie’ op het agressief-autistische lasterniveau van Hugo Brandt Corstius is, voor iedereen zichtbaar, volslagen misplaatst en belachelijk. Wat dat betreft kunnen we achterover leunen en popcorn eten terwijl we grijzend zien hoe de Volkskrant zichzelf wanhopig ten onder laat gaan. (Lees voor de grap ook even hoe, op het megalomane af, de Ombudsvrouw onlangs de nieuwe zaterdagbijlages nog bejubelde als prachtvoorbeeld van scheiding tussen mening en duiding.)

Hier, lees eens een goed boek. Gegarandeerd stukken interessanter dan een hele jaargang Volkskrant-op-zaterdag-bijlage.

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens