avatar
   
Opinie

Bonusquote: Oost-Europeanen over het slappe en laffe West-Europa

'Westerse politici hobbelen verder in dat multiculti-patroon, roepen ondergang over zichzelf af'

 

“Nederlanders zijn slap, zij geven hun soevereiniteit zomaar weg aan Brussel. Dat begrijpen wij niet.

In landen als Polen, Hongarije of Kroatië vragen de mensen zich af: waar is de EU mee bezig? Waarom wordt illegale migratie aangejaagd? Waar is hun gezond verstand gebleven? Wat is het doel hiervan?

Orbán heeft zes democratische verkiezingen op rij gewonnen en hij verdedigt notabene de joods-christelijke traditie tegenover de islam. Hoe is hij dan een antisemiet?

De media [in het Westen] vertonen in hun berichtgeving en analyses nauwelijks variatie. En ook hier zijn mensen bang om zich uit te spreken over heikele thema’s, zoals immigratie en de islam, omdat ze mogelijk hun carrièrekansen verspelen. Fortuyn werd zelfs om diens afwijkende mening vermoord.

Die [media] gaan helemaal mee in het westerse frame van Rusland als de oude én de nieuwe vijand. Echt, er klopt zo weinig van. Het is simpele propaganda.

De West-Europese samenlevingen islamiseren zo snel, die ontwikkeling lijkt mij niet meer te stoppen. De politiek heeft er ook totaal geen antwoord op. Westerse politici hobbelen maar verder in dat multiculti-patroon. Ze roepen de ondergang over zichzelf af.”

 

Als je voor iemand een standbeeld zou moeten bouwen (of een straat/plein naar moet vernoemen, of gewoon je zoons (allemaal) naar moet vernoemen) dan is het wel Wierd Duk. Het enige laatste overgebleven heldere journalistieke licht in duistere mediale tijden dat als eenmansmachine dapper weerstand biedt tegen de voortschrijdende verpolitiekcorrectisering der media.

Elke zaterdag laat Duk hele gewone burgers aan het woord, die hele gewone dingen zeggen, dingen die je helemaal niet mág zeggen van de Volkskrant NRC Handelsblad hypocriete moralistische oude media. Duk doet dat dan toch, notabene in het keurige voetbalcourantje AD, en daarom wordt Duk niet gewoon normaal massaal gehaat, zoals gebruikelijk bij mensen die weigeren politiek-correct te zijn, maar heet de complete nieuwe Nationale Obsessie inmiddels ook ‘Wierd Duk’.

Tik ‘Wierd Duk’ in bij de twittersearch en je wordt welkom geheten in een geheel nieuwe ‘fatsoenlijke, betrokken, verschillige en sociale’ dimensie van haat, laster, verdachtmakingen, verzinsels, leugens, smaad, bedrog, strontsmijterij, intimidatie, stalking en dikke walmende haat aan het adres van Wierd Duk.

Want hij laat gewone mensen aan het woord. Mensen met een andere mening dan je normaal leest, ziet of hoort in de media. Stel je voor: een vrij democratisch land waarin mensen met verschillende meningen zomaar een podium krijgen…

Enfin, deze week in een nieuw episch hoofdstuk van de Wierd Duk-heldensaga: in Nederland wonende Oost-Europeanen leggen uit waarom Nederland en de rest van West-Europa lachwekkend, laf en vooral heel dom is en hard op weg zijn naar Het Grote Einde.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.