Opinie

Bonusquote: ‘Karaktermoorden op Joop.nl erger dan bagger van Geenstijl-reaguurders’

10-05-2017 14:33

 

“Was de bagger van de reaguurders zoveel erger dan de karaktermoorden die bijvoorbeeld Joop.nl voortbrengt? Voor wie het niet weet: Joop.nl is de linkse haatsite van de Vara geleid door de hyperventilerende demagoog Francisco van Jole, die stukken plaatst als ’Fuck Ebru Umar’ (Rosanne heeft nooit gereageerd op de bakken seksisme die Ebru al jaren uit linkse en Turkse hoek over zich heen krijgt).

Linkse moordzucht heerst al een tijdje in de media. Ik heb de indruk dat de hedendaagse traditie van de linkse mediamoord ontstond rond Wouter Buikhuisen, de criminoloog die in de jaren zeventig onderzoek deed naar de biologische kenmerken van criminelen. Vrij Nederland heeft zich nooit verontschuldigd.

Rosanne vindt GeenStijl onfatsoenlijk. Ik vind andere media onfatsoenlijker. De overheid hoort zich buiten die discussie te houden. In landen als Iran en Saoedi-Arabië bestaan er speciale politie-eenheden die zich over overtredingen van het officiële fatsoen buigen.

In de twee kranten die Rosanne nadrukkelijk steunen, de Volkskrant en NRC Handelsblad, worden al jarenlang stukken à la Joop.nl afgedrukt met de intentie karaktermoord te plegen. Niet-linkse opponenten zijn altijd racist, neonazi, seksist, islamofoob – dit is de omgeving waarin Rosanne als heldin wordt ontvangen en GeenStijls satire, tot voor kort een luidruchtig en exclusief links genre, gecastreerd moet worden.

Door zich goedkeurend uit te laten over de GeenStijl-boycot gedraagt dit demissionaire kabinet zich als een fascistisch regime.”

 

Smakelijk en zeer waar stukje betere columnistique van Leon de Winter in de Telegraaf. In de afgelopen tig(!) jaren is het vooral linkse haat geweest die van de dag- en weebladen afspatte, met de moord op Pim Fortuyn als bloederig resultaat. Heden ten dage doet de door VARA-leden en belastingbetalers gefinancierde website Joop.nl vrijwel niets anders dan karaktermoord plegen en het schandpalen van andersdenkenden terwijl NRC Handelsblad karaktermoord als nieuw journalistiek genre heeft geïntroduceerd: Thierry Baudet, Forum voor Democratie en Geenpeil werden daar slachtoffer van.

Maar niemand die er iets van zei. Niemand die zich opwond over deze vorm van ‘journalistiek’ en de tsunami van haat die over gekozen volksvertegenwoordigers heen golfde. Want ‘vrijheid van meningsuiting’ en ‘satire’.

Kennelijk valt Geenstijl nu ineens buiten ‘vrijheid van meningsuiting’ en weten politici nu wel ineens wanneer de grens wordt overschreden. Daar zijn ze dan rijkelijk laat mee.