Media & TV

NPO-NederTurk Özcan Akyol belaagd door woedende anti-Nederlandse menigte in Turkije

Filmde een serie over 'stormachtige ontwikkelingen in de Turkse samenleving'

Reisbureau NPO, voor al uw verbindend exotisme, stuurde schrijver Özcan Akyol via de NTR naar Turkije om een docudramasoaprepo te maken over zijn Turkse neven. Het AD, niet geheel toevallig de krant waar ‘Eus’ een column heeft, heeft een behendig barterdealtje gesloten voor gratis publiciteit rond de schrijvende lijntjesbaard brengt nu exclusief brekend nieuws dat Eus bijna werd gelyncht door woedende Nederlandhatende roedelTurken.

Akyol: “We filmden op het plein een nicht van me, die daar loten verkoopt. Na het vrijdagmiddaggebed kwamen er steeds meer mannen om ons heen staan die zeiden dat we spionnen waren, dat we moslimhaat verspreiden en dat de Nederlandse politie honden op Turken heeft afgestuurd. De groep werd groter en groter, wilde dat we weg zouden gaan en maakte ons het werken onmogelijk. Er ontstond echt een grimmige sfeer. In eerste instantie was er geen politie bij ons in de buurt, maar toen we achterna werden gezeten door een groep van zo’n 150 man kwamen agenten ons wel helpen. Er hoefde maar íets te gebeuren en het was heel anders afgelopen.”

Het lijkt wel die ándere publieke omroep, Powned, in om het even welke kansenwijk of linksmensen-demo in Nederland! Gelukkig is Akyol veilig teruggekeerd op Nederlandse bodem, wij zien zijn verslag met belangstelling tegemoet.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.