U zond in: ‘Vanwaar die hypocriete houding van de media tegenover vrouwen?’

26-04-2017 16:57

 

“Hallo redactie van TPO,

vol verbazing zit ik de laatste maanden naar de verslaggeving bij de diverse mediabedrijven in Nederland te luisteren/kijken/lezen. Wekenlang ging het over de presidentsverkiezingen in de USA. Want met Hillary Clinton kon er voor het eerst een vrouw president van de USA worden.

De voorstanders buitelden in de media over elkaar heen om te vertellen hoe goed dat was. Goed voor de vrouw, goed voor de USA, goed voor de economie, goed voor de relatie met Rusland, goed voor het beleid wat Obama had ingezet, goed voor enz.

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en zit niet mevrouw Clinton, maar ‘vrouwenhater’ Donald Trump in het witte huis. Toen rolden de mediawijsneuzen over elkaar heen om te verklaren waarom Trump het was geworden en waarom ze het niet hadden zien aankomen.

Afgelopen zondag waren er de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk. Persoonlijk heb ik geen idee wie de kandidaten allemaal waren, op één na: mevrouw Marine Le Pen.

Voor het eerst in de Franse geschiedenis kan Frankrijk een vrouw als president krijgen. Dan zou je toch verwachten dat de voorstanders weer over elkaar heen buitelen om te vertellen waarom het goed is dat Frankrijk een vrouwelijke president krijgt. Immers, Frankrijk is toch het tweede land van Europa en Duitsland en het VK worden al geleid door vrouwen.

Maar heel vreemd, er is geen wijsneus te zien, de media geven er toch zo min mogelijk aandacht voor.

Blijft toch de vraag: “Vanwaar die hypocriete houding van de media tegenover vrouwen?”

Met vriendelijke groet.”

 

 

Goeie vraag, vragen wij ons ons ook regelmatig af: waarom is de ene vrouw de andere niet? En als we ons dat dan toch afvragen, vragen we ons meestal ook gelijk af: hoe kan het toch dat uitgerekend mensen die de mond altijd vol hebben over gelijkheid het zo lastig vinden om iedereen als gelijk te zien?

Vragen, vragen, vragen…