Opinie

Heel Holland Haat DWDD

25-04-2017 13:22

Het door de staat gesubsidieerde NPO-VARA-programma De Wereld Draait Door (Staatstelevisiezender NPO 1) heeft maandagavond de woede van bijna heel twittermoraliserend Nederland op de hals gehaald omdat het ‘herdenken’ van de onlangs overleden Chriet Titulaer uitliep op een wel erg respectloze vorm van lijkenpisserij die, zoals gebruikelijk bij DWDD, volledig ten goede kwam aan de bevrediging van het narcistische ego der BN’ers.

Vooral gast Jelle Brandt Corstius, die normaal de moraliserende mond vol heeft van fatsoen en altijd precies meent te weten hoe je moet deugen anderen moeten deugen, leek met zijn talentloze en zeer middelmatige poging tot imitatie maar weinig respect te kunnen opbrengen voor wijlen Chriet Titulaer.

Het open riool Twitter reageerde vervolgens zoals verwacht en een minstens 24 uur durende algehele mobilisatie van vrijwel alle moraalridders, moralfags en obsessiefdrammers was het gevolg.

Boze nabestaanden

Maar niet alleen de fatsoenspus van Twitter kotste deze zoveelste vertoning van totale maar arrogante respectloosheid bij de VARA-televisie uit. Ook de nabestaanden van Chriet Titulaer laten inmiddels weten niet blij te zijn met deze rouwverstoring door sneue BN’ers die vooral zichzelf erg hoog hebben zitten en niet moeilijk doen over een lijkje meer of minder als dat hun ego kan plezieren.

Zo laat de dochter van Chriet Titulaer aan de AD-redactie weten het ‘echt niet leuk te vinden’. Ondanks het feit dat de dochter al wel wat gewend is qua grappig bedoelde maar best wel zwakzinnige imitaties van Chriet Titualer en zijn kenmerkende Limburgse accent vond ze het ‘eerbetoon’ toch wel ‘raar’ en het gesprek over haar overleden vader ‘achterhaald’.

Reactie DWDD-redactie

De DWDD-redactie beraadt zich nog op een reactie waarin ze laten weten zich niet helemaal in de kritiek te herkennen maar zeggen wel geschrokken te zijn van de commotie en benadrukken dat dit niet volgens de waarden van het format is dus excuses.

 

Lees de complete (hilarische) diarreedouche die over DWDD wordt uitgestort terug op Twitter.

 

Hieronder het hele fragment: