Media & TV

U zond in: ‘Anne Fleur Dekker gaat voor Geenstijl schr…oh, wacht!’

22-04-2017 20:45

Instant update: Ja godver, heb ik weer. Schrijf ik een leuk artikeltje, maakt ze net bekend toch niet te gaan schrijven voor GeenStijl! Nou, dat was voor korte duur. Op de extreemlinkse site Joop.nl laat Annefleurtje weten dat ze toch niet voor GeenStijl gaat schrijven, en dat ze ‘in de loverboytruc is getrapt.’ LOL. Het zal zeker wel komen door de negatieve reacties vanuit eigen hoek. Maargoed, zo kennen we wispelturige Anne Fleur weer.

Activiste Anne Fleur Dekker, je weet wel dat meisje dat ‘er aan dacht’ om Geert Wilders te stenigen, ‘er aan dacht’ om Thierry Baudet op te zoeken om een taart in zijn gezicht te gooien en het meisje dat Theodor Holman voor de Raad voor de Journalistiek heeft gesleept voor het schrijven van een column, krijgt nu een podium op GeenStijl om wekelijks haar zegje te doen.

In het kader van “met een tunnelvisie kun je geen bruggen bouwen“, aldus GeenStijl, zal Anne Fleur elke zaterdag (zolang ze het volhoudt) een column schrijven die Gemekker met Anne Fleur Dekker heet. Dit idee kwam tot stand tijdens een ontmoeting tussen de activiste, Bart Nijman en Theodor Holman.

Dat Dekker gaat schrijven voor GeenStijl (en überhaupt dat GeenStijl hiervoor gekozen heeft), is nogal opmerkelijk. Nog maar amper twee weken geleden vroeg Nijman zich nog af wat ze moesten doen om van Anne Fleur af te komen. “We zijn bereid om onze luie bureaustoel uit te komen om de agressieve domheid van dit Joopkipje te bestrijden.”
Is dit de manier?

Ook op Twitter wordt er verbaasd gereageerd, vooral vanuit Anne Fleurs eigen hoek. Waarom zou je willen bijdragen aan het verdienmodel van GeenStijl?“,vraagt SP-raadslid Martijn Tonies zich af. ‘Overtuigd Gutmensch’ André van Es loopt ‘hoofdschuddend rond.

Er zijn echter ook positieve geluiden te vinden, bijvoorbeeld bij Erik de Vlieger: “Een experiment met risico, daar houd ik van.” Johnny Quid vindt het “echt fantastisch“.

Zelfgeschreven artikeltje. Even over mezelf: ik ben Nick Mallo, 17 jaar en schrijf al bijna twee jaar nieuwsberichten. Na de vakantie ga ik journalistiek studeren @ Hogeschool Utrecht.