TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Inhuren tuigvlogger Ismail Ilgun kost AD 70 abonnees

Hoofdredacteur Hans 'Het is geen publiciteitsstunt' Nijenhuis: 'Dat vinden wij niet leuk'

Het aantrekken van voormalig ‘treitervlogger’ Ismail Ilgun heeft het AD in een dag tijd in ieder geval zeventig abonnees gekost. Dat zei hoofdredacteur Hans Nijenhuis vrijdagavond in de uitzending van het NPO Radio 1-programma Dit is de dag.

De 19-jarige Ilgun kwam vorig jaar in het nieuws met YouTube-filmpjes vanuit de onrustige buurt Poelenburg in Zaandam. Voor de website van het AD gaat hij nu aan de slag met een videoserie over achterbuurten.

Nijenhuis verdedigde de aanstelling van Ilgun vrijdagochtend al in een hoofdredactioneel commentaar in zijn krant, waarin hij schrijft dat hij iemand die zijn carrière met een misstap begon een tweede kans gunt. Geconfronteerd met het verwijt dat het aannemen van de ‘treitervlogger’ een publiciteitsstunt zou zijn, gaf de hoofdredacteur op de radio toe inmiddels zeventig opzeggingen te hebben ontvangen van abonnees. “Dat vinden wij niet leuk.”

Lees ook

Annabel Nanninga – Zeker verdient ‘tuigvlogger’ Ismail een kans, maar niet als rolmodel

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.