TPOok!

 
Video

Sietske Bergsma: ‘Onze multiculturele droom is uit elkaar gespat’

In gesprek met Esther van Fenema bij Cafe Weltschmerz

Sietske Bergsma is juriste, schrijfster en columniste bij TPO.nl. Sinds 2014 woont zij met haar gezin in Berlijn.
Esther van Fenema praat met Sietske Bergsma over de multiculturele spanningen en het nieuwe verschijnsel gaslighting.

Over de multiculturele spanningen en onze westerse rechtsopvattingen zegt zij: “Onze multiculturele droom is uit elkaar gespat. Dat er heel veel mensen in de wereld zijn die ons haten is voor een deel ook terecht. Waarom kunnen wij niet accepteren dat deze mensen ons haten?”

Een shariarechtbank past volgens Bergsma niet in onze samenleving terwijl daar in Nederland wel in achterkamertjes sprake van is. We moeten daarom beter onze rechtsopvattingen verdedigen. “Als je als vrouw het risico loopt gestenigd te worden omdat je zonder man over de markt loopt, dat kan je in alle redelijkheid niet willen.”

Op TPO.nl schreef Bergsma over gaslighting; mensen mentaal desoriënteren, isoleren en uitschakelen. Het is een epidemie in Nederland aan het worden, het publieke debat is er compleet door verziekt, als het überhaupt nog bestaat, en het eist steeds meer slachtoffers.

Voor café Weltschmerz een goede reden om Bergsma aan tafel uit te nodigen…

Doneer nu voor nog meer en nog vaker Sietske Bergsma op TPO.nl!

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.