Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Media & TV

Hermelijnenkoorts – Wilfried de Jong (VPRO) interviewt Koning Willem-Alexander (Oranje)

NOS en RTL zenden het uit

Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag is koning Willem-Alexander geïnterviewd door journalist en televisiemaker Wilfried de Jong (VPRO). Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag gemeld.

Het programma is een productie van NOS en RTL en wordt uitgezonden op woensdag 26 april, aan de vooravond van Koningsdag. Tijdstip van uitzenden is 20.33 uur op de zenders NPO1 en RTL 4.

Het gesprek is opgenomen bij de koning thuis, op de Eikenhorst in Wassenaar. Aan de hand van historische televisiefragmenten kijkt Willem-Alexander terug op zijn eigen leven en op nieuwsgebeurtenissen uit de afgelopen vijftig jaar.

Hij praat onder meer over zijn jonge jaren op kasteel Drakensteyn, zijn speciale band met Nelson Mandela en zijn succesvolle deelname aan de Elfstedentocht, maar ook over het verlies van zijn broer Friso en de ramp met vlucht MH17.

ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.