TPOok!

 
avatar
   
Media & TV

Laffe NPO haalt bakzeil na aanhoudend ophefgedram: ‘Vrouw dik of zwanger’ wordt gecensureerd

Dikke vrouwen zijn dik, maar satire is al lang verboden in het land der instant gekwetsten

Tags: , ,

In de satirische show Neem je zwemspullen mee wordt voortaan niet meer gevraagd of een vrouw dik of zwanger is. Het onderdeel uit het KRO-NCRV-programma zorgde voor grote ophef, waarna de omroep besloot het te schrappen. Dat maakte KRO-NCRV donderdag bekend.

“We wilden met dit onderdeel kijkers laten zien hoe je de mist in kunt gaan als je afgaat op iemands uiterlijk, maar we realiseren ons dat de wijze waarop dit is gedaan mensen heeft gekwetst”, aldus directeur Yvonne de Haan. “Dat is nooit onze bedoeling geweest en dat betreuren we.”

Het onderdeel ‘dik of zwanger’ zorgde niet alleen in Nederland voor ophef. Ook buitenlandse media spraken schande van het grappig bedoelde item.

Ook andere fragmenten uit het programma van Klaas van der Eerden en Pepijn Gunneweg deden wenkbrauwen fronsen. Zo werd ook met verbazing gekeken naar de ronde waarbij het de vraag was of de borsten van een vrouw echt of nep waren. Daarvoor werd de voorgevel van de dames in kwestie van dichtbij bestudeerd.

De ophef ontstond na de eerste aflevering van Neem je zwemspullen mee, die zondag werd uitgezonden. KRO-NCRV nam het aanvankelijk op voor de makers. “In deze ronde komen talloze uiterlijke vooroordelen voorbij”, stelde de omroep maandag. “Door het in deze satirische setting te plaatsen is het een manier om allerlei vooroordelen weg te lachen.”

Anp

 

Foto: dikke vrouw, niet zwanger.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.