Media

‘Positieve gezinskrant’ AD belastert politieagent wegens voor AD-journalist onwelgevallige tweet

09-04-2017 18:55

De bekende landelijke De Persgroep-krant AD heeft zondag een lasterlijk en hatelijk activistisch schandpaalartikel online gezet om een politieagent die een grappig bedoelde, maar voor de AD-redacteur in kwestie kennelijk onwelgevallige, tweet had geplaatst genadeloos door het slijk te halen.

Nadat de agent zijn tweet weer had verwijderd zette ‘kwaliteitskrant’ AD een screenshot van de verwijderde tweet online en suggereerde in een suggestief artikel doodleuk dat de agent in kwestie van plan was geweest om ongeoorloofd geweld te gebruiken. “Het heeft er alle schijn van dat agent Kats nog een andere handeling in gedachten had die niet helemaal zou passen in de geweldsinstructie”, aldus het AD, waar ze kennelijk genoeg hebben aan ‘schijn’ en de suggestieve gedachten van één redacteur om aan feitelijke en objectieve journalistiek te doen.

Het is zonneklaar dat het AD hiermee duidelijk een signaal wil afgeven aan twitterende politie-agenten: het AD leest mee en wie mogelijk een verkeerde tweet plaatst zal door het AD worden geschandpaald. Praktijken die vooral de extreem-linkse activistenwebsite van de publieke omroep Joop.nl regelmatig hanteert, niet bepaald iets wat je verwacht van een keurige en normaal gesproken objectieve courant als het AD.

Onduidelijk is wat de twitterende wijkagent precies zo fout heeft gedaan om een online hetze door één van de grootste online kranten van Nederland te verdienen. Het is ook onduidelijk waarom een twitterende agent kennelijk wél nieuws is terwijl onlangs nog volgens de AD-hoofdredacteur het ‘nieuws’ over de voornamen van de katten van Geert Wilders weer offline moest worden gehaald omdat zulks niet zou passen bij de kwaliteitsverslaggeving van het AD.

Ironisch genoeg noemt het AD zichzelf “de grootste gezinskrant van Nederland” met een “aantrekkelijke combinatie van het complete nieuws uit de eigen regio gecombineerd met landelijke en internationale nieuwsgaring” die “toegankelijk en positief zijn geschreven”.

Het is zeer waarschijnlijk dat er nu in ieder geval één wijkagent is die voortaan geen behoefte mee heeft aan het ‘toegankelijke en positieve gezinsnieuws’ van het AD.

 

Screenshots van het AD-lasterartikel: