Media & TV

Wierd Duk bevestigt: ex-moslima in ontluisterend filmpje is inderdaad echte ex-moslima

01-04-2017 15:58

Al enige tijd zwerft onderstaand filmpje over de weblogs en social media. Een anonieme vrouw, gehuld in doeken, doet door middel van voorbedrukte A4’tjes haar verhaal over het miserabele leven onder islam. Een leven vol geweld, onderdrukking, onvrijheid, leed en opgedrongen ‘vrije keuzes’, de volledige onderwerping.

De vraag was tot nu toe: is het echt? Wie is deze onherkenbare mevrouw? Is ze echt ex-moslima? Is het oprecht? Een hoax misschien? Een actie van de PVV wellicht? Nepnieuws?

AD-journalist en grote aanwinst voor het Nederlandse medialandschap Wierd Duk zocht het uit en achterhaalde de afzender: de video is inderdaad gemaakt door een ex-moslima, afkomstig uit Tsjetsjenië, gedoemd om in anonimiteit te leven want als afvallige vrouw kan ze onder de wetten van deze religie van vrede en tolerantie alleen maar de doodstraf krijgen (“Je bent als moslimvrouw overal ter wereld niks waard”).

En ze heeft een waarschuwing voor Nederland:

 

“Ik wil dat de mensen beseffen wat de gevaren van de islam zijn. Ik wil dat Nederland en Europa weten wat er op het spel staat. Jullie denken dat jullie iets goeds doen door te islamiseren en jullie waarden op te geven. Maar het is juist omgekeerd: hoe meer jullie toegeven aan de eisen van moslims, hoe intoleranter de islam wordt en hoe meer jullie dreigen te verliezen.

En als een moslima antwoordt: ik kies hier zelf voor, ik kies zelf voor Allah en de hoofddoek, dan kiezen zij bewust voor onderdrukking en onderwerping aan de man. Jullie westerlingen wíllen gewoon niet zien wat de islam aanricht. Jullie beseffen niet waarmee je te maken hebt. Overal waar de islam komt, verdwijnen levensvreugde en persoonlijke vrijheid. Na de aanslagen in Boston en op Charlie Hebdo gingen er in onze gemeenschap emails rond met oproepen voor steunbetuigingen aan de daders. Die hadden immers beledigingen aan het adres van de profeet gewroken en waren helden.

Door telkens weer mee te buigen met de eisen van moslims, duwt de overheid haar burgers in een positie waarin ze uiteindelijk zichzelf moeten gaan beschermen. Ik vrees serieus voor geweld. En zeg mij niet dat dit onzin is. Ik heb precies dit meegemaakt in Tsjetsjenië. Ik weet hoe het kan gaan.”

 

https://youtu.be/TlWr2L7WR8I