Media & TV

U zond in: bij Shula Rijxman klagen over de NPO Staatsradio (inclusief antwoord)

30-03-2017 11:37

 

“Geachte mevrouw Rijxman (die deze mail nooit onder ogen zal krijgen),

Zojuist heb ik sinds enige tijd weer eens getracht mij te laten informeren over de huidige stand van de wereld door de NPO. Hiervoor heb ik afgestemd op radio 1. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik oprecht geschokt ben.

De reden dat ik steeds minder afstem op de NPO is dat de opinie van de luisteraar meer en meer wordt gestuurd in de richting van een door de NPO goedgekeurd samenlevingsideaal. De manier waarop er echter tegenwoordig gesproken wordt over de steeds verder groeiende groep kritische inwoners van dit ‘gave land’ met PVV/FvD/VNL-achtige sympathieën, is ronduit verontrustend. Meer en meer doet de wijze van propaganda denken aan het radiostation Radio Télévision Libre des Mille Collines. Afgekort RTLM.

Dit verwijt dat ik maak is laag, vals en smerig en valt tegelijkertijd in het niet bij de ontelbare vergelijkingen op de NPO tussen de positie van Europese Joden ten tijde van het Derde Rijk en die van moslims in het huidige Europa. Dit veelal aangevoerd door grootinquisiteur Francisco ‘Julius Streicher’ Van Jole.

Nu kunt u mij natuurlijk aanraden om toch vooral niet meer af te stemmen op de NPO en dat zou ik wel willen, maar ik ben nu eenmaal ook een echte blanke Hollander. Dus als ik ergens voor betaal…toch? Tegelijkertijd betaal ik er dan voor om mij bang te laten maken. Ik heb namelijk een aardige bagage aan historische en algemene kennis en als uw organisatie de RTLM verder gaat nabootsen, dan ziet het er voor mij en mijn gezin verdomd somber uit.

Nou…kunnen we afspreken: geen manipulatie en geen ophitserij meer door Francisco van Jole van mijn belastinggeld? Super! Kunt u zich eindelijk weer bezig houden met nieuwsgaring en wellicht in de toekomst ook hierin weer logische keuzes maken!

Met vriendelijke groet,

Ilja van Diepen

Venray”


Reactie van de NPO:

 

“Beste Ilja,

Bedankt voor uw reactie en het delen van uw mening.

In de berichtgeving van Radio 1 streven wij altijd naar een zo objectief mogelijke manier van verslaggeving. Hierbij willen wij verschillende kanten en meningen belichten.

De diverse redacties van alle publieke omroepen zijn hier dagelijks mee bezig. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is van iedereen en voor iedereen.

We streven ernaar alle geluiden uit onze samenleving te laten horen. Soms horen daar meningen bij die niet door iedereen gedeeld worden. Het is inderdaad soms lastig om daar naar te luisteren.

Gelukkig hebben wij vrijheid van meningsuiting en kunnen we alle geluiden laten horen. Wij keuren geen samenlevingsideaal goed, maar laten slechts horen wat er leeft in onze samenleving.

Voor wat betreft het feit dat u er toch voor betaald, vallen de kosten gelukkig mee. Het belastinggeld voor de Publieke Omroep bedraagt per inwoner per maand ca. € 3,10 (gemiddeld per huishouden per maand: € 6,93). Van dit geld per maand wordt het gehele aanbod gedekt: drie televisiezenders, kinderprogrammering, alle sport en nieuws uitzendingen van de NOS inclusief voetbal, Radio 1 tot en met 6, Uitzending gemist, etc.

Wij hopen van harte dat u uw mening ook aan bod komt op de verschillende kanalen van ons programma aanbod.
Mocht u dit niet genoeg horen nodigen wij u uit om de diverse desbetreffende programmaredactie en/of omroepen te benaderen en uw mening te laten horen. Voor Francisco van Jole zou dat De Nieuws BV van BNN/VARA zijn (e-mail adres: [email protected] ).

Hartelijke groet,

NPO Radio 1
Nederlandse Publieke Omroep”