Media & TV

Face uit The A-Team: ‘Het traditionele Amerika van The A Team bestaat niet meer’

25-03-2017 20:25

Toen u nog niet was geboren of heel klein was, of gewoon al diep in de veertig was, keek gans het land in Boer Zoekt Vrouw-aantallen tegelijk wekelijks naar een aflevering van The A-Team op de televisie zonder afstandbediening. The A-Team was (en is) een +1 bazenserie over échte mannen in een écht vrij land die opkomen voor échte onderdrukten en bereid zijn daar ook écht voor te vechten (en te sterven, al gingen ze nooit dood en vloeide er ook nooit bloed).

U begrijpt: een serie als The A-Team zou heden ten dage niet meer mogen worden uitgezonden want hetersoseksuele blanke mannen (en een stereotype grote neger) die seksistische grappen maken, geweld verheerlijken en machodingen doen ter ere van het kapitalisme en individualisme in the land of the free and brave, dat mag natuurlijk niet van de Volkskrant en moraalterroristen in ivoren torens.

Als het nu zou worden uitgezonden zou het The Gay Team heten waarin vier genderdifuse inclusiviteitshoogleraren van de UvA hoofddoekjes aan de man proberen te brengen zodat iedereen geëmancipeerd kan zijn met een eigen vrije keuze van vrede en tolerantie.

Hoofdrolspeler Dirk Benedict, die de rol van Templeton ‘Face’ Peck speelde, een slick pretty boy die alle vrouwen het bed in lulde en tegelijk alles voor elkaar kreeg wat noodzakelijk was, blikt in een briljant interview met het AD terug op die goede oude tijd waarin de wereld nog niet was onderdrukt door drammende millennials en getriggerd zeikwijven en je nog gewoon leuke televisieseries kon maken zonder rekening te moeten houden met genderquotes of het slavernijverleden. Hij is trouwens ook fan van Trump.