Bonusquote: deugen en bodyshamen in damesblaadje van Chantal Janzen

24-03-2017 14:01

Omdat Deugen tegenwoordig overal door je strot geduwd moet worden, zelfs in nietszeggende wijv0nblaadjes over nietszeggende wijv0ndingen als human interest, lippenstift en jurkjes, staat er in het nieuwe blad van Chantal Janzen (buurmeisje, kan ook zingen) dus een Deugcolumn. Over Brigitte Bardot. Die moet kapot want ze was filmster (deugt), is lief door diertjes (deugt ook) en steunt al decennia het Franse Front National (FOEI deugt beslist NIET in wijv0nblaadjes-land!).

De auteurette van dit stukje is ene Stefanie Bottelier. Die het dus kennelijk dikke prima vindt om een collega-vrouw aan te vallen om haar veroudering (waar Bardot in tegenstelling tot de meeste wijv0nblad-trutjes weinig tot niets chirugisch tegen heeft ondernomen) en het nota bene okee vindt om tegen een vrouw te zeggen dat ze haar bek moet houden en mooi moet zijn omdat zij een mening heeft die Stefanie Bottelier niet aanstaat. Alsof het BB ook maar ene reet kan schelen trouwens, wat een middelmaatmuts in een middelmaatblaadje uit middelmaatkabouterdorp Nederland van haar vindt.

Maakt ons verder niet uit hoor, wij zijn van het vrije woord (wij wél) maar misschien kunnen de feministische vuistjesmaaibrigades even hun bebloede slagtanden uit het vlees van Thierry Baudet’s fictieve personage trekken en zich evenredig druk maken om deze vrouwenhatende mondsnoering door Stefanie Bottelier. Wie de fuck is dat trouwens, anyway? Wisten wij ook niet, dus wij googlen.

Blijkt het juffie ook ooit dit stukje tekst te hebben afgescheiden, het is getiteld ‘Stop bodyshaming your sisters‘:

Het maakt uiteindelijk geen reet uit hoe je reet eruitziet, zo lang je er maar niet uit lult. En geen vrouw kan ooit uit het mutsenparadijs ontsnappen als zij niet ophoudt met het dommige kleineren van andere vrouwen om zichzelf stoerder te laten lijken.

Haahahahahhahahaha. Oh men. Die vrouwtjes toch. Zelfs een beetje consequent Deugen lukt ze niet. Gelukkig hebben ze aparte glossyblaadjes voor hun inconsistente onzin.