Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Media & TV

Turkse pro-Erdogan media kregen tonnen subsidie via Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Alstublieft, het 'innoveren van journalistiek' in de praktijk, op uw kosten

Tags:

Turks-Nederlandse media die op hand zijn van de Turkse president Erdogan zijn jarenlang overeind gehouden met Nederlands belastinggeld, dat schrijft Het Parool. In totaal gaat het om tonnen subsidie uit de koker van het ministerie van OCW.

Een groot deel van de pro-Erdoganmedia is na de ontvangst van de subside failliet gegaan. Volgens het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek omdat er te weinig aandacht werd besteed aan de zakelijk kant van ondernemen. Dat is een probleem voor de overheid omdat door de faillissementen de subsidie niet kan worden teruggevorderd.

Een van de genoemde bedrijven is Sonhaber. Dat medium riep Turken afgelopen week op te gaan protesteren bij het Turkse consulaat in Rotterdam. Sonhaber kreeg in 2009 115.000 euro aan subsidie.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.