Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
     
Media & TV

Satirische tv-show VS besteedt aandacht aan Wilders: groot ‘nieuws’ in Kaboutertjesland Nederland

Kinderhandjes Nederlandse journalisten, ze zijn zo gauw gevuld

The Daily Show heeft donderdagavond uitgebreid aandacht besteed aan de Nederlandse verkiezingen en met name de rol van Geert Wilders. Presentator Trevor Noah hekelde de PVV-leider en zijn plannen om korans te verbieden en moskeeën te sluiten.

Een aantal grappen gingen over Wilders’ uiterlijk. “Waarom geven de kiezers hun vertrouwen aan een man die eruitziet als Christopher Walken toen hij een Batman-schurk speelde?” vroeg Noah zich af. Daarna trok hij een vergelijking met de haardracht van populisten als Boris Johnson en Donald Trump. “Ik denk dat we overspoeld worden door buitenaardse wezens die onze gedachten manipuleren en zich voordoen als slecht haar.”

Maar Noah hekelde ook de tirades van Wilders tegen de islam. Hij toonde beelden van de PVV-leider die zegt dat “de islam een achterlijke religie is, maar ik heb niets tegen moslims”. “Hij gaat héél chagrijnig worden als hij erachter komt welke religie moslims aanhangen”, grapte Noah.

Wilders is al verschillende keren mikpunt geweest van spot in The Daily Show.

Anp

 

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.