Media & TV

U zond in: ‘Als je door een park loopt hoef je geen homo te zijn’

06-03-2017 11:47

 

“Hallo ThePostonline,

Hallo Bert Brussen,

De man die vrijdagavond in het gezellige en sfeervolle Amsterdamse Oosterpark op een homo-ontmoetingsplek werd beroofd en neergestoken is diezelfde nacht nog aan zijn verwondingen overleden schreef jij.

Deze man was echter niet op de hoogte van het feit dat er in het park ook een plek is waar homo’s elkaar ontmoeten.
Omdat hij niet van hier is was hij daar niet eens van op de hoogte. Als je door een park loopt hoef je geen homo te zijn.

Jij suggereert dat hij daar was juist op die homo ontmoetingsplaats. Nee hij was gewoon aan de wandel in het park.
De 4 Marokkaantjes die weten wel dat dit een homo ontmoetingsplek is en hebben een hekel aan homo’s. Het slachtoffer leek voor hun op een Homo.

Stel je voor Bert Brussen was het slachtoffer, vrouw en kindjes thuis. En zijn familie, vrienden en kennissen maken op deze manier uit de media op dat hij ook homo ontmoetingsplekken bezocht.

Jij weet dat het er sfeervol en gezellig is. Is dat omdat jij homo bent of omdat je gewoon wel eens door het park loopt niet met de intentie de homo’s te ontmoeten?

Kan beter jouw manier van verslag geven Bert!

Met vriendelijke groet,

Etc.”

 

Beste,

Het slachtoffer werd neergestoken op een homo-ontmoetingsplek. Dat zijn ook de feiten die de politie naar de media heeft gecommuniceerd waarvan wij verslag hebben gedaan.

Voor zover wij weten is niet bekend of de man wel of niet op de hoogte was van het bestaan van deze homo-ontmoetingsplek. Dat is ook niet relevant, want het is een feit dat die plek een homo-ontmoetingsplaats was. Dat niet vermelden zou het weglaten van feiten betekenen. We vermelden immers ook dat het gebeurde in het Amsterdamse Oosterpark, de leeftijd en afkomst van het slachtoffer en het vermoedelijke signalement van de verdachten.

Kennelijk bent u beter op de hoogte van de situatie ter plekke dan de politie.

Was u getuige? Heeft u daderkennis? Was u daar op dat moment aanwezig? Hoe weet u dat het vier ‘Marokkaantjes’ waren? Hoe weet u zeker dat hij is neergestoken omdat ‘ze een hekel hebben aan homo’s’? Bent u familie van het slachtoffer?

De politie wil dan dolgraag met u spreken. U kunt ze bellen via: 0900-8844.

We vinden uw agressieve en persoonlijke aanval op Bert Brussen nodeloos kwetsend en tendentieus. Brussen is slechts de boodschapper van de feiten. Dat die niet iedereen evenveel zullen bevallen is niet zijn schuld.

Wij raden u aan minder nieuws te lezen en minder nieuwssites te bezoeken of alleen het soort van nieuwsmedia te raadplegen waarin bepaalde feiten niet worden genoemd. U zult dan minder snel worden gekwetst en u hoeft dan ook journalisten niet meer lastig te vallen met uw frustraties.

Met vriendelijke groet namens de redactie,

Marc van Molenbeek