Media & TV

Schokkende onthulling: kinderen prinses Laurentien moeten Europees volkslied zingen op school

05-03-2017 11:22

PERSBERICHT

Prinses Laurentien vindt het zingen van een volkslied op school mooi. Dat zei de vrouw van prins Constantijn vanochtend in WNL Op Zondag op Staatstelevisiekanaal NPO 1. “Bij het zingen van het Wilhelmus gaat het volgens mij om respect voor de leraar”, aldus de prinses.

Prinses Laurentien reageerde op het voorstel van CDA-leider Sybrand Buma om het Wilhelmus weer te leren op de basisschool. Ze vertelde dat haar kinderen op hun school in Brussel het Europese volkslied zongen bij de uitreiking van hun rapport. “Ik vond dat indrukwekkend”, aldus de prinses. Ook was het daar gewoon dat kinderen gingen staan bij binnenkomst van de leraar. Prinses Laurentien: “Je moet dit volgens mij in een breder perspectief zien. Het gaat om de verhouding tussen leerling en leraar, tussen de leerling en de directeur van een school, om respect”.

Afgelopen week werd bekend dat Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima niet gaan stemmen op 15 maart. Prinses Laurentien gaf aan dat zij en prins Constantijn wel van plan te zijn om te stemmen. “Ik en mijn man gaan wel stemmen ja”, aldus de prinses. “Wij hebben een andere rol dan de koning en de koningin”.

De prinses zat op de bank bij Rick Nieman om te praten over haar steun aan het initiatief ‘Young Impact’, waarbij jongeren worden gestimuleerd hun talenten in te zetten voor de maatschappij.

/PERSBERICHT

 

Foto: prinses Laurentien, dochter van een voormalig-D66-minister, doet voor de eerste keer in haar leven aan fysieke arbeid.