Opinie

Nepnieuws: Volkskrant-journalist trapt in gemanipuleerd ‘nieuws’ van VARA-NPO-website

05-03-2017 18:10

 

“Anno 2017 wordt niet alleen in schimmige debatzaaltjes gediscussieerd over wat een wenselijk percentage moslims in de samenleving zou zijn, maar ook gewoon aan de landelijke talkshowtafels.”

 

Die arme Loes Reijmer van de Volkskrant toch. Die is blijkbaar met boter en suiker in de ranzige manipulatie van een NPO-website getrapt en verkeert nu in de veronderstelling dat het Amsterdamse debatcentrum De Balie een Beierse bierhalschimmig debatzaaltje‘ is waar ‘wordt gediscussieerd over een wenselijk percentage moslims in de samenleving’.

In werkelijkheid was het een grote zaal in één van de grootste debatcentra van Nederland, voor iedereen toegankelijk en bij vrijwel iedereen bekend dus alles behalve schimmig, en werd er gediscussieerd over de vraag of de islam de Westerse maatschappij haat te ja of te nee, dit naar aanleiding van een boek. Na hierover twee uur te hebben gediscussieerd was er welgeteld één (1) persoon in het publiek, dus niet één van de uitgenodigde debaters, die de vraag stelde naar het percentage moslims. Voor de verbindende NPO kennelijk alle reden om negatief te framen, propaganda te plaatsen en een debatcentrum zwart te maken.

Voor de Volkskrant nu ook. GoedVolk weet wel wat verschillig zijn is!