Media & TV

Uniek: ongeframede ‘islamofobie’, EU-haat, nationalisme en populisme op NPO Staatstelevisie

22-02-2017 15:05

Het bestaat dus toch: objectieve en neutrale NPO-verslaggeving over burgers die de EU zat zijn, de islamisering zat zijn, de globalisering zat zijn, de multiculturele samenleving zat zijn, de criminaliteit zat zijn, de leugenpers zat zijn en derhalve met hun laars populistisch stemmen.

We hebben geen idee of EenVandaag-verslaggevers Sander ‘t Sas en Simone Timmer deze docureeks (er volgen meer afleveringen) wellicht met gevaar voor eigen leven, en risico op maatschappelijke uitsluiting, in het geheim hebben geproduceerd. Ook weten we niet of de zendercoördinator nog heeft geprobeerd de uitzending te verschuiven tot na de verkiezingen (zoals gebruikelijk is in Hilversum). Wat we wel weten is dat het resultaat ongekend is voor de NPO.

Boze burger uitkotsen

Wat u gaat zien: een boze vintage-Volvo-Zweed die in Malmö is overvallen door ‘drie Arabieren’ en verder helemaal klaar is met de dictaten uit Brussel. Een Britse WOII-veteraan van 92(!) die voor Brexit heeft gestemd en graag zou zien dat Juncker ophoepelt. Een Hongaar die Groot Hongarije wil, inclusief hek, exclusief moslims en vluchtelingen. AfD-Duitsers die normaal gesproken de pers niet te woord staan want ‘lügenpresse‘ maar EenVandaag een kans willen geven, en vertellen dat actief zijn voor de AfD betekent dat je maatschappelijk wordt buitengesloten.

En dan gaat u ook nog Geerten Waling, Dieuwertje Kuijpers, Theodore Dalrymple, Kurt Westergaard en anderen zien die nogmaals uitleggen dat lekker arrogant ‘de boze burger’ uitkotsen niet democratisch is en de zaken niet ten goede verandert.

Zonder policor framing

Dit alles beslist zonder policor framing, zonder biased linkse ‘kritische’ vragen, zonder vermoeiend moralisme, zonder ‘constructieve Windesheim-journalistiek‘ en ook niet in het standaard ‘dankzij deze mensen gaan straks de treinen weer naar het Oosten rijden’-narratief gegoten.

Maar heel gewoon: open, objectief, nieuwsgierig. Precies zoals journalistiek hoort te zijn. Dat kan weer ook eindelijk bij de NPO.

 

Zelf kijken kan hier.

 

De screenshots: