Opinie

Schadelijke en kwalijke reacties overspoelen Volkskrant-redactie na podium voor PVV-stemmers

20-02-2017 12:24

 

“De Volkskrant-redactie vroeg mij begin 2016 op zoek te gaan naar zulke hoogopgeleide PVV-stemmers.

In de nazomer publiceerde de Volkskrant het eerste relaas van mijn bevindingen. Ik ontving veel reacties. Er waren dankbetuigingen van laagopgeleiden die graag zien dat Nederland meer vluchtelingen opneemt en zich ergeren dat ‘PVV-kiezers’ en ‘laagopgeleiden’ vaak als synoniemen worden gebruikt. Meerdere historici schreven niet verbaasd te zijn, omdat je in de NSB ook veel hoogopgeleiden had. Er waren lezers die mij vroegen of ik de PVV voor hoogopgeleiden salonfähig wil maken.”

 

De ongekend politiek-correcte nepnieuws-‘kwaliteitscourant’ Volkskrant doet iets ongekends: ze geeft een eerlijk podium aan hoogopgeleide PVV-stemmers (Blendle-link). Hoogopgeleid, dus gepromoveerden in politicologie en filosofie, sociologen, psychologen en juristen. Met een naam en toenaam (op eigen verzoek) worden ze opgevoerd in de Volkskrant, en allemaal ondervinden ze daar de zeer ernstige sociale gevolgen van: uitsluiting, beschimping, haat, intimidatie. Familieleden die banden verbreken en vrienden die niet meer met ze willen spreken. Om over de gevolgen voor hun arbeidspositie nog maar te zwijgen.

Wie als blanke autochtone Nederlander wil weten hoe het is om als allochtoon buiten de maatschappij te staan en te worden gediscrimineerd moet hardop aan Volkskrant-lezend GoedVolk laten weten PVV te stemmen.

Eerder in 2016 publiceerde de Volkskrant ook al gesprekken met hoogopgeleide PVV-stemmers. En dat mócht natuurlijk helemaal niet van de ongekend hatelijke en ongekend rancuneuze maar ongekend zeer met zichzelf ingenomen Volkskrant-lezers. Want ‘de NSB had ook veel hoogopgeleide stemmers’ (lol, de communistische partij ook) en een ongekend politiek correcte nepnieuwscourant als de Volkskrant mag natuurlijk niet zomaar een verder geheel legale politieke partij ‘salonfähig maken’.

De onvrijheid bij ‘fatsoenlijke’ burgers is dan ook elke keer weer ongekender dan de keer daarvoor.

Dat er inmiddels evenveel PVV-kiezers zijn als kijkers naar het ‘onafhankelijke en grote journalistieke instituut’ (lol) NOS Journaal, waar ze de ongekende media-aandacht voor de PVV in Spijkenisse overigens geheel terecht ‘ongekend‘ noemden, doet er natuurlijk niet toe. Als rancuneuze en ‘minder, minder, minder, PVV-stemmers’-roepende Volkskrant-lezer mag je gerust complete bevolkingsgroepen uitsluiten en uitkotsen omdat je zelf nou eenmaal héél véél beter bent dan de ander.

Maarja, dat krijg je er nou eenmaal van, van al dat Volkskrant lezen: dan word je steeds maar weer voor de gek gehouden. Want anders dan hun grote voorbeeld de NOS hoeft de Volkskrant zich helemaal niet in te spannen om hun alternatieve feiten bij een groot publiek aan de man te brengen; dat doen de intolerante, uitsluitende en hatende Volkskrant-lezers zelf al.

 

Foto: een D66-stemmende Volkskrant-lezer brengt zijn blanke kinderen naar een witte school in de grachtengordel (net nadat hij zijn kinderen bij de zwarte GroenLinks-school heeft uitgeschreven want dat bleek toch wel tegen te vallen dat multiculturele samenleven).