TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Bonusquote: ‘Matthijs van Nieuwkerk heeft het steeds moeilijker bij DWDD’

'Grijze heren Van Nieuwkerk en Pauw hebben de macht niet voor eeuwig blijkt nu definitief'

 

“Roddelbladen schrijven dat hij het steeds moeilijker heeft bij DWDD na het vertrek van eindredacteur Dieuwke Wynia vorig jaar oktober.

Bekijk eens wat uitzendingen terug en dan ontdek je het. De wallen die donkerder worden. De rode ogen. Het hoofd dat meer gebogen is – niet als een roofdier dat op scherp staat, maar als een oude leeuw die moe is. Het hakkelen, de foutjes. Zelfs zijn haar is futloos. Hij gaf altijd gewicht aan het programma, nu lijkt het gewicht van het programma op zijn schouders te drukken.

Nu blijkt definitief dat de grijze heren Van Nieuwkerk en Pauw de macht niet voor eeuwig hebben. Pauw en Jinek wisselen elkaar tegenwoordig om de drie maanden af. Het zal mij niet verbazen als Jeroen Pauw nagelbijtend de avond in gaat, zo weinig wordt hij op dit moment gemist.

‘RTL Late Night’ zakt alweer in ten faveure van ‘Jinek’. Tan straalt nog, maar zijn redactie zadelt hem dagelijks op met gemakkelijke items over RTL 5-programma’s, zangers, een topsporter en televisiepresentatoren die mogen vertellen dat ze vertrokken zijn, en niet ontslagen. Van zulke navelstaarderij zap je uit verveling weg.”

 

Sinds het vertrek van Dieuwke Wynia bij DWDD is bij Matthijs van Nieuwkerk (meer dan 5 ton per jaar belastinggeld) de rek en fut er uit, zo bewijst deze haarscherpe analyse van ene Maaike Bos in Trouw (Blendle-link). Even haarscherp is haar analyse dat Jinek Humberto Tan overstraalt en dat Jinek doet wat Jeroen Pauw niet lukte, een miljoen kijkers trekken. Revolutie dus in narcistisch babbelprogrammaland. Wel zo verfrissend.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.