TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Bonusquote: Franse katholieken vluchten naar Rusland, zijn islam, criminaliteit en linkse media zat

'Media in Frankrijk zijn links, op school gaat het over slavernij, trots zijn op je land mag niet'

 

“De komst van moslims naar Frankrijk is voor hen een belangrijke reden waarom ze niet meer in hun eigen land wonen – Frankrijk voelt niet meer als thuis.

Frankrijk komt naar voren als een land in verval. Een land waarin de Fransen zich onveilig voelen op straat. De recente terroristische aanslagen worden genoemd als bewijs dat de regering de controle kwijt is op het immigratiebeleid. Ze storen zich aan de progressieve agenda van de Franse regering: het homohuwelijk en campagnes voor anticonceptie passen niet in hun conservatieve wereldbeeld. Spreken ze zich uit, dan hebben ze niet het gevoel dat de ‘mainstreammedia’ hun zorgen serieus neemt.

In de gesprekken komt geregeld de naam Marine Le Pen voorbij. In Frankrijk is het controversieel om steun voor haar uit te spreken, klinkt het in de groep. ‘Als je haar naam uitspreekt, hoor je er voor veel mensen in Frankrijk niet meer bij’,

Mijn omgeving is hier wit – sorry dat ik dit onderwerp weer aansnijd, maar het is de realiteit. In Frankrijk kan je in de problemen komen met mensen die we hier niet hebben. Hier is het veilig.

We wensen elkaar geen prettige Kerst meer, maar prettige wintervakanties. Kerststalletjes zijn verboden in publieke gebouwen.De regering kan niet omgaan met moslimimmigratie. Ze verstoppen de Franse christelijke wortels en vragen moslims om niet te veel moslim te zijn. En dan maar hopen dat mensen met elkaar overweg kunnen, maar dat werkt niet.

Ik voelde me al langer niet prettig in Frankrijk. Mijn vrouw werd lastiggevallen op weg naar haar werk. Ja, door mensen die er anders uitzien dan wij. De aanslagen in Parijs hebben bewezen dat Frankrijk totaal geen controle heeft over immigratie. Maar als je zegt dat je tegen migratie bent, dan ben je meteen een fascist.

Media in Frankrijk zijn links. Op school leer je dat je moet openstaan voor buitenlanders. Bij geschiedenis gaat het over slavernij, kolonisatie, collaboratie met de nazi’s. Nooit iets positiefs over Frankrijk. Trots zijn op je land mag niet.”

 

Terwijl in Nederland Marokkanen weg willen omdat de Nederlanders zo kwetsend zijn trekken in Frankrijk de katholieken naar Rusland omdat het homohuwelijk, de islam, de linkse media en de geïslamiseerde puinhopen van 80 jaar multiculturele samenleving zo kwetsend zijn. En dan blijkt ook nog eens dat je in Moskou en Sint Petersburg heel gewoon, leuk, veilig kunt wonen, dat Russen gewone mensen zijn net als Fransen, en dat Rusland niet het door een nieuwe Hitler geleide Satansland is wat het volgens de pro-EU-media, die altijd zo tegen nepnieuws zijn, echt heus waar is.

Zo te lezen is in Frankrijk dus exact hetzelfde gaande als in Nederland: kritiek op de multiculturele samenleving mag niet, alles moet ‘weg met ons zijn’ en behoud van normen en waarden is verboden want ook racisme. Wie had dat gedacht: Rusland als het nieuwe beloofde land. Met dank aan de mislukte gedroomde babyboomersmaakbaarheidssamenleving.

En dan staat het ook nog eens allemaal in één en dezelfde Volkskrant. (Blendle-link.)

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.