Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Media & TV

Wikipedia censureert voortaan Daily Mail als bron

Zeker 12.000 links naar Daily Mail moeten worden verwijderd of hernoemd naar andere bron

Wikipedia heeft een opmerkelijk besluit genomen door de Britse krant Daily Mail definitief af te voeren als bron van informatie op de Engelse versie. De inhoud van het blad wordt door de online-encyclopedie afgedaan als ‘algemeen onbetrouwbaar’.

De Amerikaanse Wikimedia Foundation in San Francisco, die Wikipedia beheert, heeft na klachten zowat twee jaar over het unieke besluit nagedacht. De redacteuren van Wikipedia betitelen de reputatie van de Daily Mail als ‘belabberd controleren van feiten, sensatiebelust en nietsontziend’. Vrijwilligers lopen momenteel de 12.000 linkjes naar het blad na om die controleren en eventueel te vervangen door andere bronnen, aldus The Guardian.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.