Media & TV

Bonusquote: nog een keertje Wim van Rooy over het ‘extreemrechtse’ debat in De Balie

27-01-2017 17:42

 

“Zonder enige schroom werd ik, zoals wijlen Pim Fortuyn, bij wie de kogel van links kwam, neergezet als extremist en racist. Men hoorde de treinen naar Auschwitz al rijden en de kwaadwilligheid – voor wie kwaad wil – nam groteske maar ook gevaarlijke en intimiderende proporties aan, zeker gezien het dodelijke lot van Fortuyn en Van Gogh.

Men suggereert dat de islamcriticus die tot het gaatje gaat kwaad wil, en de gevolgtrekking is ook dat men hem via een bepaald wettenarsenaal moet uitschakelen, als men dat al niet op een andere manier wil doen, want daartoe wordt niet zelden opgeroepen. Marcel van Dams uitspraak over Pim Fortuyn ‘U bent een slecht mens’ zindert nog na, maar de groenrode mens heeft er nog steeds geen conclusies uit getrokken en blijft in zijn narcistische ivoren toren emmeren over populisme en ‘o schande’, want zijn remedies om de islam te integreren zijn al jaren uitgeput en het enige wat hem rest is de vlucht naar voren: islam aanpakken met nog meer islam. Wie anders denkt dan de politiek correcte dogma’s van de firma Links & Progressief moet voor de bijl.

Steeds meer wijken in West-Europa zien eruit als Pakistan of Egypte, waar onderdrukkende en tirannieke islamitische mores gelden waarvan met name vrouwen, niet-moslims en homoseksuelen het slachtoffer zijn. Asielcentra worden niet zelden beheerst door dezelfde sharia-principes: daar worden vandaag de geïslamiseerde no-gozones van morgen gecreëerd.”

 

Net als Paul Cliteur was ook Wim van Rooy aanwezig op het door een website van de ‘verbindende’ NPO ernstig gedemoniseerde vrije en open debat in De Balie over de islam, afgelopen maandag.

En net als Paul Cliteur is ook Wim van Rooy, omdat hij zijn mening gaf, nu een ‘gevaarlijke racist’ die ‘moet worden aangepakt’.

In het AD legt Van Rooy middels een uitstekend opiniestuk nogmaals uit waar het échte probleem zit. Inclusief bonus-open brief van Yoeri Albrecht, directeur van het ‘haat’-debatcentrum De Balie alwaar ‘fascisme een podium krijgt’ en ‘mensenrechten worden geschonden’ (lol).