Interview

Bert Brussen over TPO: ‘Hoe dichter je bij de waarheid komt, hoe meer pijn het doet’

27-01-2017 12:29

Aandacht voor buitenlands nieuws en de vluchtelingencrisis lieten bezoekersaantallen, advertentie-inkomsten en donaties in 2016 fors groeien. Bert Brussen vertelt over journalistieke keuzes (‘Ik schrijf het gelijk op’), online haat (‘Ik heb DENK en Sylvana nooit unfair behandeld’), zustersite ShePostsOnline (‘Ik vind vrouwensites verschrikkelijk’) en een twitterloos bestaan: “Dat bevalt uitstekend”.

We zitten in een Amsterdams bruin café. De kastelein en Bert Brussen spreken elkaar met de voornaam aan. Dit is z’n stamkroeg, en sinds ThePostOnline de huur van het redactielokaal in het West Indisch Huis opzegde is het tevens een ontmoetingsplek. De andere twee vaste redactiekrachten, adjunct Bas Paternotte en redacteur Annabel Nanninga, werken ook vanuit huis.

Brussen prijst zich gelukkig met dit kleine team. “Ik ken ze meer dan tien jaar. Het is alsof je het met je buren doet, of vaste kennissen. Je vindt niet snel mensen die kunnen wat jij wilt, geloven in wat je doet, en niet voor de hoofdprijs gaan. Je hebt mensen nodig met feeling voor wat een site brengt en de drive hebben om door te gaan. Net als de begindagen van het bloggen: de meesten vinden het drie dagen leuk, maar negentig procent wil liever een baan van negen tot vijf. Ik heb zelf geen heel druk sociaal leven, dus ik kan er heel veel tijd in steken. En mensen die naar huis gaan en tot de volgende ochtend niet bereikbaar zijn, daar kan ik niks mee.”

Lees het hele interview met Bert Brussen over TPO.nl op Nieuwejournalistiek.nl >>>