Media & TV

Linkse VARA-journalist Francisco van Jole: ‘Schande als PvdA niet mag meedoen met debat RTL 4’

19-01-2017 13:30

De extreem linkse-VARA-columnist Francisco van Jole (NPO) vindt het ‘een schande’ als de PvdA niet mag meedoen aan het RTL 4-lijsttrekkersdebat eind februari. Dat liet de NPO-medewerker donderdag weten in een programma van de eenzijdig linkse en subjectieve Staatsradio 1 (‘Het nieuws van alle kanten’)(NPO), waarvan Mediacourant verslag doet. Aan het RTL 4-lijsttrekkersdebat mogen alleen de volgens peilingen vier grootste partijen meedoen. Dit zijn waarschijnlijk PVV, VVD, CDA en D66. De PvdA is op dit moment zevende partij in de peilingen.

Volgens de sociale, solidaire en zeer verschillige Van Jole is het ontbreken van de PvdA bij het lijsttrekkersdebat ontzettend erg omdat de kijker dan alleen maar rechtse geluiden hoort. “Als je dat nu doet, krijg je een debat met alleen maar rechtse partijen. Dat is een beetje raar in een land waar de verhouding rechts-links een beetje 50/50 is. D66 is de afgelopen jaren immers ver naar rechts opgeschreven. De linkse kiezer hoeft dan niet eens te kijken, want voor hen is er niks te kiezen. Het is inhoudelijk een hele slechte, domme en niet te verantwoorden keuze als je je door de peilingen laat leiden. Dan moet je terug naar school”, aldus de immer PVV-hatende en andersdenkenden uitsluitende online medewerker van een ‘verschillige’ publieke omroep die een website vol dagelijkse haat- smaad en laster beheert op kosten van VARA-leden.

Overigens hangt het er nog maar vanaf of er alleen rechtse geluiden zijn te horen tijdens het debat want GroenLinks is hard aan het stijgen in de peilingen.