Media & TV

Bonusquote: nepnieuwssite gaat MSM-concurrentie voor rechter slepen en schadevergoeding eisen

19-01-2017 14:33

 

“Daarnaast beschouwen wij het puur als laster dat organisaties ons als nepnieuws wegzetten. In het vervolg zullen we dit soort lieden en organisaties voor de rechter slepen. Je kunt het niet eens zijn met ons perspectief, maar met ‘nepnieuws’ hebben wij niets te maken. Wij berichten op een uitgesproken rechtse manier over het nieuws. Daar komen we eerlijk voor uit (anders dan de traditionele media). Een ieder die dat draait als ‘nepnieuws’ kan op een rechtszaak rekenen waarin wij een schadevergoeding zullen eisen voor de geleden (reputatie-) schade.

Nou, ik heb slecht nieuws: de stap naar de rechter staat open voor iedereen. Wij zullen daar zeker van gebruik gaan maken. Er is een verschil tussen het oneens zijn met iemand en hun perspectief bekritiseren, en websites bewust wegzetten als nepnieuws waarmee je hun invloed en bereik probeert te ondermijnen. Dat laten wij dus niet zomaar gebeuren.

Deze strategie, waarin alles dat naar rechts riekt weggezet wordt als ‘nepnieuws,’ zal jullie uiteindelijk meer beschadigen dan ons. Wij vechten namelijk terug en we doen dat met de steun van onze lezers; lezers die begrijpen dat de mainstream media en de neplijstjes waar u over spreekt puur en alleen bezig zijn met concurrenten de mond te snoeren.
Met laagdunkende groet,
Michael van der Galien”

 

Zelf zou de ‘sprankelende en inspirerende’ nieuwssite De Dagelijkse Standaard dan weer nooit proberen ‘reputatieschade’ te berokkenen. Laat staan dat ze nepnieuws produceren.

Echt. Helemaal. Nooit.