TPOok!

 
Opinie

U zond in: ‘Twijfel je nog aan stemmen op de PVV? Lees vaker Joop.nl!’

'Dit artikel mocht niet als comment op Joop.nl worden geplaatst'

 

“AD-correspondent Wierd Duk beschouwt zichzelf altijd nog als links. Dat is een wonder als je ziet hoe hij wordt besmeurd door de policors op Joop.nl, zoals wanneer hij een deskundige interviewt over de oprukkende rafelranden van de islam. Een betere reclame voor de PVV dan dit soort artikelen op Joop.nl is nauwelijks te bedenken.

Op Joop.nl kan bijna alles worden geplaatst, als het maar een linkse anti-racistische of feministische signatuur heeft. Daarin gaan ze dan ook heel ver. Onlangs stond er een zelfs een artikel online van een feministe die verdedigde dat Arabische vrouwen zich volledig moeten bedekken en niet zonder echtgenoot de deur uit mogen. “De vrouw heeft in de Arabische wereld een belangrijke rol omdat ze moet koken en voor de kinderen moet zorgen. Daarom moet zeer zorgvuldig worden omgegaan met de vrouw”, was de strekking.

Je zou je om minder direct bij de PVV willen aanmelden als dit ‘het nieuwe feminisme’ aan het worden is.

Vergis u niet: ik ken mensen die altijd op een progressieve partij hebben gestemd, maar nadat ze zijn lastiggevallen door Marokkaanse jongeren niet meer alleen over straat durven en nu merken dat ze tegenover hun brave omgeving beter hun mond kunnen houden. Ze overwegen sterk om PVV te stemmen, maar ze kijken wel uit dat hardop te zeggen.

Vergeet dus de ‘boze witte man’ als enige PVV stemmer. Er zijn zelfs Marokkanen, Surinamers en Antillianen die PVV stemmen, omdat het Zwarte Pieten-gedram, het voortdurend beschuldigen van de ‘witten’ als een soort erfelijk belast fout ras en het wegkijken bij misdrijven van hun landgenoten hun de strot uitkomt en omdat het hun eigen groep naar hun gevoel te schande maakt.

En laten we niet vergeten dat je bij de meeste overheids- en vele andere banen niet terecht kunt als je ook maar één puntje van kritiek plaatst bij de groei van de intolerante versie van islam in Indonesië, Pakistan of de islamitische aanslagen. Die mensen moeten – net als in 1984 van George Orwell –  aan dubbeldenken doen. Alleen in heel vertrouwde kring durven ze hun mening te laten horen. En op het stembiljet.

(Dit artikel – in iets andere vorm – heb ik ook als reactie willen plaatsen op Joop.nl zelf. Die werd uiteraard niet door de moderatie goedgekeurd.)

Eduard Bekker 

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.