Media & TV

Lakactie Tijn heeft al drie 3FM-dj jaarsalarissen opgehaald

23-12-2016 18:19

De ongeneeslijk zieke Tijn heeft al bijna drie keer aan een Giel Beelen (VARA/NPO) jaarsalaris opgehaald met zijn nagellak-actie voor 3FM Serious Request. De teller ging vrijdag rond 17.45 uur over dit bedrag.

De zesjarige Tijn meldde zich woensdag met zijn actie ‘Lak-aan’ bij het Glazen Huis in Breda. Sindsdien is heel een gedeelte van Nederland aan het nagels lakken geslagen.

In de Tweede Kamer in Den Haag zijn politici druk bezig met het land in goede banen leiden lopen diverse politici met kleurtjes op hun nagels rond (geen grap!) en ook veel Nederlandse artiesten BN’ers deden mee.

Zangeres Miss Montreal schreef speciaal een liedje voor Tijn, dat ze in het Glazen Huis ten gehore bracht. Het Glazen Huis is een soort egofreakshow waarin NPO-DJ’s die tonnen belastinggeld per jaar verdienen op kosten van de belastingbetalers zich een paar dagen lang tentoonstellen aan het gezapige klapveepubliek dat graag wil deugen tijdens kerst.

Vanwege zijn actie mocht Tijn donderdag een dag lang burgemeester van Breda zijn. Vrijdag bleef hij een dagje thuis. Het jongetje heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen in Nederland wordt vastgesteld. Hij wordt niet meer beter.

Het streefbedrag van de actie was 100 euro, ongeveer een kwartiertarief Giel Beelen (ex. BTW). Op sociale media is de actie van de jongen al omgedoopt tot Heel Nederland Lakt.

Anp/TPO

Foto: een grootverdienende NPO-medewerker doet net alsof er niks aan de hand is in de wereld en glimlacht blij naar de burger die in de marketingval is getrapt door geld te doneren.