Media & TV

Britse ‘kwaliteitspers’ stopt massale genitale verminking Afrikaanse meisjes op Britse bodem in doofpot

13-12-2016 16:17

Alstublieft. Het stond gisteravond en hedenmorgen enkele uren op de voorpagina van de BBC-site maar ook daar is het nu verstopt in een enkele kop zonder plaatje. Verder meldt alleen de Britse ‘rioolpers’ over de schokkende feiten waaruit blijkt dat Afrikaanse islamitische meisjes op grote schaal genitaal worden besneden verminkt, gewoon op Britse bodem, gewoon tijdens illegale ‘vrouwenbesnijdenisfeestjes’ waar de Afrikaanse ‘verloskundigen’ met nijptang en ritueel setje scheermesjes zijn ingevlogen uit Afrikaanse landen, zonder dat de politie ook maar iets doet, zelfs zonder dat er ook maar ooit iemand is veroordeeld, terwijl er inmiddels duizenden vrouwen op Britse bodem slachtoffer zijn geworden.

En wat meldt de Britse kwaliteitspers? NIETS. (Screenshotje van The Guardian anno nu over het onderwerp Female Genital Mutilation.)

Gelukkig hebben we de tabloids nog. Maarja, die brengen dus nieuws wat onwelgevallig is. Ach, als het er op aankomt kun je dat mooi ‘nepnieuws’ noemen natuurlijk.

screen-shot-2016-12-13-at-16-16-08