Media & TV

Bij racistische NPO werkzame racistische Braboneger zegt de hele tijd ‘neger’ en dat is racistisch

25-11-2016 16:56

Wist u al dat er zoiets bestaat als de ‘mensenrechtenvereniging Landelijk Breed Overleg’? Wij ook niet, maar we gaan er even van uit dat het gesubsidieerd is. Deze ‘mensenrechtenvereniging’ gaat nu klagen bij De Commissie Gelijke Behandeling Het College voor de Rechten van de Mens en anti-discriminatiebureau Radar (we gaan er even van uit dat beide organisaties subsidie krijgen) over de publieke omroep AVROTROS (van de gesubsidieerde NPO) omdat die door het elke maandag uitzenden van het televisieprogramma Braboneger Verkaast?! mensen discrimineren en kwetsen en tevens de kloof in de maatschappij vergroten (lol).

Reden: de Braboneger (Steven Brunswijk) noemt negers de hele tijd negers, en een neger die negers neger noemt is dus racisme. Oók racisme, niet alleen blanken die negers neger noemen zijn racisten, ook negers. Allemaal. Dit meldt Mediacourant.

Trouwens, ook het woordje ‘neger’ in Braboneger is racisme, aldus de gesubsidieerde beroepsklagers die telekens zeggen het op te nemen voor ‘mensenrechten’ maar kennelijk niet veel verder komen dan wat NPO-lol op NPO 3, sowieso een zender waar helemaal niemand naar kijkt, ooit.

De Braboneger zelf wil het allemaal niet negeren en laat in een negerreactie weten:

 

Als er mensen zouden moeten klagen over rascisme, zouden het blanken moeten zijn. Die noem ik bijvoorbeeld slavendrijvers. Ik maak ook grappen over donkere mensen. Maar ik neem toch echt vooral de blanken op de hak. Voor mij is het woord neger ook niet negatief. Al heb ik het vroeger ook weleens naar mijn hoofd gekregen als scheldwoord. Net als ‘zwarte piet’ trouwens. Ik ben een neger en ik schaam me er niet voor. Voor mij betekent het ‘donker mens’ en voor de mensen die het niet opgevallen is: ik ben vrij donker.”