Media & TV

Twitter erkent account omstreden Moslimbroederschap met ‘blauw vinkje’

20-11-2016 09:59

Opmerkelijk: het Twitteraccount van de Moslimbroederschap is door Twitter voorzien van een blauw vinkje, een teken om aan te geven dat het een ‘verified account’ betreft. Oftewel; het account is echt en wordt daadwerkelijk beheerd door de bekende persoon of organisatie waar het account naar genoemd is.

De Moslimbroederschap is een omstreden islamitische organisatie en staat in Egypte, Saudi Arabië, Bahrein, Rusland, Verenigde Arabische Emiraten en Syrië zelfs te boek als verboden terreurgroep.

Twitter zegt zich actief bezig te houden met het opdoeken van terroristische accounts op haar website, in augustus van dit jaar meldde de dienst nog honderdduizenden accounts met terroristische inhoud te hebben geblokkeerd. En vrijdag kondigde het platform een serie maatregelen aan tegen haatzaaien en extremisme.

Het beleid van Twitter is inconsequent en omstreden: Twitter gaf gehoor aan de eis van de Turkse overheid om onwelgevallige accounts te blokkeren. Ook rechtse blogger, satiricus, Trump-fan en homorechtenactivist Milo Yiannopoulos werd weggebonjourd van Twitter zonder dat daar een duidelijke reden voor was.

Een en ander staat in schril contrast met het legitimeren van het -inmiddels dus officiële- moslimbroederschap-account.