Media & TV

Amerikaanse bankier legt uit waarom mensen voor Trump stemmen en waar het misgaat

14-11-2016 18:55

 

“‘En wat was het belangrijkste nieuws op de TV het afgelopen jaar, afgezien van de presidentsverkiezingen? Ik bedoel, los van de Black Live Matters demonstraties?’

Ik schudde mijn hoofd. ‘Ik weet het niet.’

‘Toiletten voor transgenders. Badkamers voor transgenders. Steeds maar weer. Achterlijke demonstratie op universiteitscampussen. Steeds maar weer. Knettergekke, woedende, drammende verwende mensen die op de TV verschijnen, schreeuwend over rechtvaardigheid en ‘trigger warnings’ en transgendergedoe en hoe ze Amerika haten en hoe slecht het land is omdat ze geen flauw idee hebben waar het leven werkelijk om gaat. Terwijl tientallen miljoenen mensen in het land werkelijke zorgen hebben over hun baan, hun geld, de economie, over hun kinderen. En dan is dit de volgende strijd die deze radicalen willen aangaan? Mannen en vrouwen afschaffen? Neen. Gelijkheid ja. Maar deze onzin. Neen! En uiteindelijk denk je: wat is er in Godsnaam aan de hand in dit land? En dan stem je dus voor die ene gast die zegt dat het genoeg is zo.'”

 

Aan een bar in New York zat een bankier die Trump had gestemd. Zijn vriendin had voor Clinton gestemd. Bovenstaande deelde hij met ene Iain Martin, die aan dezelfde bar in New York zat. Waarvoor onze dank, want spijker-kop-raak.