Opinie

Bonusquote: complete fatsoensmeltdown Geert Mak wegens Trump ‘= soort van Hitler’

12-11-2016 13:45

 

“Bovendien was dit een rigged election, in Trumps voordeel. De Republikeinen hebben in sommige staten alles uit de kast gehaald om de opkomst van de traditionele Democratische kiezers – met name de zwarte bevolking – te belemmeren. Als de EU waarnemers had gestuurd naar Pennsylvania, North Carolina en Ohio, zouden ze met ernstige rapporten zijn teruggekeerd. En dan zwijg ik nog over de grove interventie van de FBI en van Poetin.

Mijn vrouw heeft gehuild toen ze het nieuws vernam. Ik kon haar niet geruststellen. Wie woensdag moest huilen, schat dit juist in.

‘U doet hem bijna lijken op de Adolf Hitler uit de film Der Untergang.’

Je moet daar heel voorzichtig mee zijn, maar er zijn gelijkenissen. De gevaarlijke figuren uit de jaren 30, Mussolini, Hitler, Stalin, hadden alvast één ding gemeen met Trump: hun tijdgenoten konden hen moeilijk plaatsen, maar veel mensen beseften wel dat ze heel gevaarlijk waren.

We zien tendensen en weten waartoe ze kunnen leiden. De zorgen van de mensen zijn reëel. Trump is gevaarlijk op een manier waarop Bush en Reagan dat nooit zijn geweest. Als ik die boodschap mooier zou maken, zou ik mijn werk niet doen. We moeten er alles aan doen om het tij te keren. We kunnen terechte kritiek hebben op de EU en op de globalisering, maar het helpt niet om ze kwaad de rug toe te keren. We moeten mobiliseren, inlichten, discussiëren en ervoor zorgen dat mensen gaan stemmen.

De elite die zich in het stof moet wentelen, ik ben dat verhaal strontzat. Wilders, Trump, Farage, ze hebben geen idee van wat er moet gebeuren.”

 

Babyboomer des Vaderlans Geert Mak (127) heeft de afgelopen jaren weinig anders gedaan dan de ene godwin na de andere plaatsen. Voor Mak bestaat het leven, mede dankzij de niet aflatende steun van de NPO-staatspropaganda inclusief Twan Huys (bekend van Willem Holleeder), uit achter elke mening die niet de zijne is de tekst ‘NOOIT MEER AUSCHWITZ!‘ te plaatsen.

Uiteraard weet alleen, en dan ook uitsluitend alleen Geert Mak de enige échte waarheid. En die is, uiteraard, links. Diep moralistisch bayboomeriaans vrijheidshatend, plebshatend, zelffeliciterend, zelfingenomen, megalomaan, wegkijkend, zelfgenoegzaam, arrogant, narcistisch, drammend, hinderlijk links.

Dus iedereen die tegen de EU is, is stom, Wilders-stemmers zijn ook stom, net als VVD-stemmers of Baudet-lezers, Amerikanen zijn sowieso al stom en nu hebben ze ook nog op De Satan gestemd! Wij denken zomaar dat als je nu aan Geert Mak vraagt een tekening te maken van de VS hij een waarheidsgetrouwe gedetailleerde plattegrond van Auschwitz maakt.

Al met al is het wereldbeeld van Geert ‘hoe vertellen we het onze kinderen’ Mak er met de winst van Trump een stuk overzichtelijker op geworden: je hebt Geert Mak zelf (GOED) en de rest van de wereld (FOUT).

Ohja, iedereen die nu nog aan de elite (zoals Geert Mak) vraagt om zelfreflectie is ook stom. Want dat is de elite (Geert Mak) ‘strontzat’. Wat ook een argument is.

WEET JE WIE OOK DINGEN STRONTZAT WAS EN ALTIJD BEZIG WAS MET AUSCHWITZ?

(Quote afkomstig uit De Standaard, via Blendle.)

 

Lees ook: terugkijken: Geert Mak die bijna huilend via de NPO oproept niet op Trump te stemmen.