Opinie

Nederlandse Volkskrant woest op Amerikaanse kiezers, schaft objectieve kwaliteitsjournalistiek af

09-11-2016 09:26

screen-shot-2016-11-09-at-09-27-47

 

“Gezien de ontwikkelingen van de laatste maanden, zal Trump kiezen voor klassiek Republikeins kapitalisme. Wat hij overhoudt om zijn basis tevreden te stellen zijn het racisme en de xenofobie die de andere tak van zijn campagne vormden.

De muur bij Mexico zal waarschijnlijk symboolpolitiek blijken, maar de deportaties van illegalen zullen een inhumane deken over het land leggen. De haat jegens de ander, die door Trump zo is aangewakkerd, heeft met zijn verkiezing een schijn van legitimiteit gekregen. Met Rudy Giuliani als minister van Justitie krijgen law and order een keihard gezicht: dit is de man die Hillary Clinton wil laten opsluiten. Ook journalisten zullen een doelwit worden: de nieuwe president heeft beloofd iedereen te zullen aanklagen die hem met kritiek dwarszit.

Het is de vraag hoe de Congresleden en senatoren daarmee om zullen gaan. In theorie vormt het Congres een contragewicht tegen de macht van de president. Maar dat vergt wel een geweten.”

 

Was getekend: Michael Persson, moralist van dienst bij de Volkskrant (Blendle-link). Dat is die man daar links in het orkest dat staat door te spelen terwijl de Titanic reeds voor driekwart is gezonken.