Bonusquote – Arrogante door u betaalde NOS-boomer Marcel Gelauff weigert zijn werk te doen

03-11-2016 13:33

Het viel erg op vanmorgen: de zitting in het proces tegen Geert Wilders werd niet uitgezonden door de NOS/Publieke Omroep. Vreemd, want dinsdag werd de eerste zitting wél gewoon uitgezonden. Maar helaas, het niet-uitzenden was volgens de rechtbank ‘een journalistieke afweging’ van de omroepen zelf.

Wilders baalde van het niet-uitzenden, begrijpelijkerwijs, maargoed, hij had ook zelf front row kunnen zitten natuurlijk. De ‘journalistieke afweging’ van geborneerde mediaregent Marcel Gelauff echter, luidde aldus:

De NOS vindt het proces tegen Geert Wilders een belangrijk onderwerp, maar de omroep voelt zich niet geroepen om alle zittingsdagen volledig live uit te zenden via internet. “We zijn geen serviceorganisatie van een politieke partij”, zei hoofdredacteur Marcel Gelauff donderdag, nadat Wilders had geklaagd over het ontbreken van livestreams.

Eh. Nee, Gelauff, dat is de NOS niet. Wat de NOS wel is? Een door Nederlands belastinggeld overeind gehouden vehikel van oudmediale prostaatbaasjes die wel weten wat goed is voor het volk. Een bijzonder gekleurde, eenzijdige omroep waar iedereen verplicht lid van is, die volledig aan het staatsinfuus hangt en die inhoudelijk zogenaamd ‘onafhankelijk’ opereert. Een organisatie die de burger dient te informeren. Een organisatie die godbetert alles omtrent het zwakzinnigencircus inzake het koningshuis met state of the art camera’s en een buslading verslaggevers en commentatoren minutieus doorstraalt naar alle huiskamers, kwispelend in het Koninklijk kielzog, zacht kwijlend in het hermelijn.

Een organisatie die besluit een proces over onze vrijheid van meningsuiting lukraak nu eens wel, dan weer niet uit te zenden. En een chefje dat zich er van af maakt met een openlijk ideologisch ingegeven drogreden, namelijk dat de NOS ‘geen geen serviceorganisatie van een politieke partij’ zou zijn. Op het PvdA-partijkantoor verslikken ze zich in de koffie van het lachen, dat ten eerste. En ten tweede; de NOS is een serviceorganisatie van het Nederlandse volk. Pro- of anti-Wilders, de interesse in het proces is groot, evenals de relevantie er van. Werkweigering door lieden die wij zelf betalen, en een hautaine reactie daar op, het kan echt niet regentesker.