Media & TV

Deventer politie ontkent schandpaal-verhaal van Asha ten Broeke op NPO-website Joop.nl

31-10-2016 16:48

Publieke Omroep-website Joop.nl, dat namens de VARA jaar in jaar uit op uw kosten andersdenkenden mag belasteren en zwartmaken, publiceerde vrijdag het schokkende relaas van de moeder van columniste Asha ten Broeke. De vrouw zou buitengewoon onheus bejegend zijn door de Deventer politie. Ten Broeke had het verhaal op haar persoonlijke Facebookpagina geplaatst, waarna Joop.nl het overnam op haar van VARA-ledengeld betaalde website onder de kop “Chantage door meneer agent om vooral geen aangifte te doen”. “Op persoonlijke titel”, wezelde Jolo de Joopredactie er nog onder.

En daar ging het mis, want Joop.nl verzuimde om wederhoor te plegen en nagelde de Deventerse dienders zonder meer aan de schandpaal. Wij van ThePostOnline vroegen de politie om een reactie, wij wél, want wij krijgen in tegenstelling tot Joop.nl niet standaard publiek geld bijgestort elke maand, ongeacht hoe belabberd we ons werk ook doen. En wat schetst onze verbazing? De politie herkent het geval op zich maar stelt daar haar medewerkers zich niet zoals beschreven hebben misdragen. Een woordvoerder:

Wij hebben vrijdagmiddag een telefonische melding gekregen over een conflict dat eerder die middag had plaatsgevonden op [straatnaam, – TPO]. De meldster wilde geen aangifte doen, maar ze wilde wel dat wij contact op zouden nemen met de andere partij. Met die opdracht tot bemiddeling zijn wij meteen het gesprek aangegaan met de andere partij. Vervolgens hebben we de resultaten van dat gesprek aan de meldster teruggekoppeld. Daarna vertelde de meldster dat ze misschien toch aangifte wil doen. Wij zagen mogelijkheden in een bemiddelend gesprek tussen beide partijen dus dat hebben wij ook aangegeven tijdens een gesprek in het huis van de meldster. Uiteraard mag iedereen altijd aangifte doen. Op dit moment is het zo dat beide partijen een ander verhaal hebben en zich geen getuigen hebben gemeld. Er is nog geen aangifte gedaan. Wanneer er wel aangifte wordt gedaan, dan moet onderzoek uitwijzen of er aantoonbare strafbare feiten zijn gepleegd.

Wij herkennen ons niet in het beeld dat mevrouw schetst over onze medewerkers.

We weten uiteraard niet wie er nou gelijk heeft, maar nu heeft u in ieder geval het verhaal van beide kanten, zodat u als burger niet betutteld of gestuurd wordt (verheffen, zoals de VARA/Joop dat noemt, ‘politie = SLECHT’-indoctrinatie is het bruggenbouwen waar de NPO voor bedoeld is nietwaar?), maar zelf een oordeel kan vormen op basis van de beschikbare informatie.