Opinie

Dit artikel is door hoofdredacteur Arno Kantelberg van de Esquire-website gecensureerd

24-10-2016 10:50

Update: bij Quote snappen ze het nog wel en leggen ze uit waarom ze, terecht, niet censureren.

 

Onderstaande screenshots zijn de screenshots van een artikel dat enige tijd op de website van mannenblad Esquire stond. Stond, want na enige standaard dramophef van gekwetste politiek-correcte weeklingen, Volkskrant-medewerkers (duh!) en wat BN’ers (alsof die ooit wat anders hebben te doen dan het internet aan gort moraliseren. Er is weinig werk en veel concurrentie zeker voor middelmatige talenten?) werd het artikel weer gecensureerd. Esquire-hoofdredacteur Arno Kantelberg heeft namelijk geen ruggengraat.

En trouwens helemaal geen rug. Niet alleen bezwijkt hij al onder het kleinste briesje tegenwind, hij neemt ook nog eens niet de rug van zijn medewerkers en geeft in een interview met de Staatsradio de schuld doodleuk aan de webredactie. Alsof de hoofdredacteur niet gewoon de hoofdredacteur is: wat er ook gebeurt, de hoofdredacteur is eindverantwoordelijk. De kapitein op het schip, gaat als laatste van boord, desnoods vergaat hij samen met het schip. En de website van een tijdschrift is ook het schip. Juist de website, het is immers 2016!

Als ’15 stukken per dag’ bijhouden te veel is, dan kan de schoenmaker zich maar het beste bij de oud mediale papieren leest houden. Heat —> kitchen.

Wéér censuur

Er is dus wéér een artikel van een website gecensureerd. Dat op afroep bukken en al jammerend niet voor de vrije mening en voor je eigen mensen staan begint gevaarlijk populair te worden in policor goedmensenland. En dat alleen maar omdat een BN’er dreigt zich terug te trekken uit een of andere WC Eend-verkiezing. Daar kun je toch alleen maar blij mee zijn? Waar is de tijd gebleven dat weglopende ego’s en overrated narcisten een wedstrijd juist maakten in plaats van braken?

Ach, het zal de feminisering van de media zijn. Die nu kennelijk ook heeft toegeslagen bij knotjesdragende huilen na het klaarkomen genderfluide hipster-bladen mannenbladen. Het is zum kotsen. Nederland, 2016: een mannenblad(!) haalt een artikel over het neuken van vrouwen offline. Het wachten is nu op een voetbalmagazine dat artikelen over voetbal offline haalt.

Enfin, hieronder de screenshots van het artikel (best wel een feitelijk artikel trouwens, van de 31 genoemde types vrouwen zouden wij er zeker 27 doen, al is het opmerkelijk dat nummertjes 32 ‘de hoer’ en 33 ‘de Stellingdames’ ontbreken). Het #OPHEF!-artikel staat ook nog online op de Quote-website (op die site ontbreekt uiteraard ook nog nummertje 34, de ‘golddigger’), maar die site is van dezelfde uitgever als Esquire dus het zou zomaar kunnen dat ook daar dit artikel zal worden gecensureerd.

Have fun met lezen en onze tip: nummertje 8. Wel zo makkelijk, ook voor lelijke gasten.

 

screen-shot-2016-10-24-at-10-48-48screen-shot-2016-10-24-at-10-21-47screen-shot-2016-10-24-at-10-21-58screen-shot-2016-10-24-at-10-22-16

 

Foto: Arno Kantelberg naakt.