Opinie

Bonusquote: @Sywert toont de absolute zinloosheid van Pauw (Vara/NPO) aan

22-10-2016 13:54

 

“Pauw is een volgend en negatief PR-programma voor bozige 50+ers die graag emotionele slachtoffers zien (ofzoiets).

Pauw volgt vooral het gesprek van de dag. Vaak kun je al voorspellen wie er zal zitten. Niet echt origineel.

Zelden ga ik kortom met nieuwe inzichten naar bed – het zijn vaak afgeleide discussies (een TV-programma dat komt, iets dat in de krant stond, iemand die reageert op iets, of iets gepresenteerd heeft die dag etc). Na twee maanden kan ik daarom 95% van de items niet meer herinneren – het was nietszeggende lichtheid.

Na een tijdje valt het op: de leeftijd van de gasten is hoog. Heel hoog. Het lijkt een programma te zijn waar de gemiddelde leeftijd ruim boven de 50 ligt. En de kwaaltjes van het ouder worden krijgen ruim baan.

Nimmer wordt een poging gedaan tot verdieping, abstractie of de andere kant van een verhaal. Het is: emotie, slachtofferschap, confrontatie en flink wat groepstherapie. Brrr.

Misschien wel het meest ergerlijke: de hoeveelheid gesprekken die verkapte reclame zijn. De TV-programma’s springen eruit. Waarom, oh waarom, wil de publieke omroep aandacht besteden aan een SBS6-programma? Of aan de stroom boekjes, voorstellingen en films van al bekende acteurs en schrijvers? Nimmer gaat de spotlight op het onbekende, altijd op het al bekende. De politici die hun belang van de dag komen uitventen, in plaats van gesprekken met ze te voeren over de onderwerpen waarover zij nog zwijgen. De advocaten die hun zaakje komen bepleiten, als onderdeel van hun zaakstrategie. Eigenlijk zou het goed zijn als er een dikke disclaimer in beeld zou zijn: let op, deze gast heeft hierbij een belang!”

 

Nieuwe Held Sywert van Lienden deed wat niemand van onder de 163 jaar oud doet omdat zulks niet is vol te houden met een nog werkend brein en dat is maarliefst twee maanden lang(!) elke dag(!) het NPO/VARA-Staatspropagandaprogramma Pauw helemaal uitkijken. Elke dag! Ben je dan een held of wat?

De conclusie na twee maanden lang Staatstv-VARA-vlaggenschip-van-links kijken is even verbijsterend als voor de hand liggend: Pauw is een dodelijk saai linksig kutprogramma voor en door bejaarden en vooral bedoeld als podium voor BN’ers en andere types die al veel te vaak in beeld zijn om er hun boekje of andere producten te kunnen verkopen (en helemaal niemand vindt het raar dat in een programma van de publieke omroep mensen commerciĆ«le reclame mogen maken voor hun producten. Joehoe! Staatssecretaris Dekker! Joehoe, RTL! De concurrent maakt gebruik van illegale staatssteun! Gesubsidieerde marktverpesting!).

Je verwacht het niet!

Nu maar hopen dat @Sywert straks een zelfde kritische analyse maakt van dat andere linkse vlaggenschip der linkse staatspropaganda, DWDD, ook zo’n ziekelijke egomane reclamezuil voor BN’ers en bejaarden. U weet wel, dat podium waar @Sywert zelf zo’n BN’er is geworden…