Opinie

Wanhoop slaat toe bij Volkskrant, online opinieafdeling plaatst satire als serieus artikel

19-10-2016 18:53

 

“Maar de essentie van seksuele oefening gaat over omgaan met seksuele begeerte. De primitieve neiging om een vrouw te willen betasten, de primitieve neiging om een zaadlozing te willen hebben. Om te beginnen met het betasten: je kunt kinderen al in eenvoudige spelsituaties leren om het verschil te voelen tussen een aanraking die doelgericht is, waarin je een ander gebruikt, of een aanraking die contactgericht is, waarin je rekening houdt met een ander.

En dan seksueel gedrag voor gevorderden: veel esoterische stromingen in religies laten zien dat de zaadlozing een primitieve vorm van seksueel gedrag is. Als je deze doelgerichte natuurlijke neiging loslaat, kun je een vorm van seksueel genot cultiveren waarin je de begeerte aandachtig kunt ervaren, zonder dat je deze moeten uitleven.

Tijd voor een vrijbewijs: leren herkennen van doelgericht gedrag in aanraking en seksualiteit, en jezelf daarvan bevrijden. Als je daarin langdurig oefent bevrijd je jezelf van de seksuele natuurlijke drift en cultiveer je jezelf tot een vrije man, waardoor vrouwen ook in vrijheid en zelfgekozen kleding naar buiten kunnen zonder risico op ongelukken.”

 

Op de site van de Volkskrant een satirisch absurdistisch stukje, natuurlijk verzonnen door de Volkskrant-redactie zelf. Gefingeerde namen Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden zouden zogenaamd ‘tantratrainingen’ geven en ‘relatietherapeut’ zijn en ‘betogen’ (zogenaamd dus, want satire) dat ‘oefenen met seksualiteit’ en een ‘vrijbewijs’ kan voorkomen dat vrouwen op straat worden lastiggevallen.

Hahahahahaha! Hoe verzinnen ze het bij die ‘kwaliteitscourant’. Redactiekwajongens, met jullie pranks!

Nee hoor Volkskrant, ons maak je de pis niet lauw. Wij trappen hier niet in. Denk maar niet dat wij dit niet doorzien. Een serieuze krant met een serieuze opiniesectie zou natuurlijk nooit zo’n achterlijk verhaal als echt opinie-artikel plaatsen.

De Volkskrant is misschien wanhopig maar ook weer niet zó wanhopig. Toch, leuk geprobeerd Fatima Dakmar!