Media & TV

Facebook haalt wederom bakzeil na publieke ophef: advertentie Brandwondenstichting mag online

10-10-2016 21:23

Facebook heeft tóch een advertentie geplaatst waarmee de Brandwondenstichting aandacht wilde vragen voor de komende collecte. De stichting meldde eerder maandag dat tot haar verbazing de advertentie was afgekeurd. Die bevat een foto van een jonge vrouw met brandwonden in het gezicht.

Op haar site schreef de stichting een open brief aan Facebook-baas Mark Zuckerberg. ,,De reden: de advertentie bevat afbeeldingen die een lichaamstype als perfect of ongewenst weergeven.”

Facebook heeft een en ander onderzocht, is tot de conclusie gekomen dat de advertentie ten onrechte niet is geplaatst en zal dat alsnog doen. Een woordvoerster laat weten dat er inmiddels contact is geweest met de Brandwondenstichting. “We hebben gezegd dat het heel vervelend is wat er is gebeurd.”

De reden dat Facebook deze advertentie weer terugplaatste is dat er voldoende ophef over werd gemaakt en er dus aandacht aan werd besteed in de media. Reguliere gebruikers die ook regelmatig het slachtoffer zijn van de nietsontziende Facebook-censuur hebben geen mogelijkheid hun probleem via de media te melden en krijgen nooit wat te horen van het immer arrogante Facebook, laat staan dat een onterecht gecensureerde afbeelding terug wordt geplaatst.

Anp/TPO

Lees ook: Heel Holland Deelt Facebook-oproep Arjen Lubach met kritische vragen aan Facebook.