Media & TV

NOS: Haagse politie vaart over linkse activisten heen – Haagse politie ontkent – NOS houdt vol

09-10-2016 22:23

“De politie heeft zondag vier anti-Pegida-activisten aangehouden in Den Haag. Het viertal verstoorde vanuit twee kano’s op de Prinsessegracht een betoging van de anti-islamitische organisatie met lawaai en vuurwerk. De activisten hadden in tegenstelling tot Pegida geen vergunning om te demonstreren. Om de betogers op het water in te kunnen rekenen, vorderden agenten een rondvaartboot. Tijdens de actie kantelde een van de kano’s waardoor twee demonstranten in het water belandden. Op de kant werden ze aangehouden. De vier werden aangehouden onder meer wegens ordeverstoring en het feit dat zij Romeinse kaarsen afstaken.” Tot zover het ANP-bericht. Vraag is: heeft de Haagse politie bewust de kano met twee demonstranten overvaren? De politie ontkent, de NOS houdt echter vol.

Nee, zegt de Haagse politie. Ja, zegt NOS-verslaggever Robert Bas die aanwezig was. We nemen u mee naar dat dekselse Twitter:

Robert Bas was de verslaggever van dienst die een deel van het incident wist vast te leggen. Helaas wist hij het exacte moment van het overvaren niet te filmen.

De schipper van de door de politie gevorderde schuit heeft weer een ander verhaal: de kano is wel geraakt maar niet bewust en het was ‘een tikkie’.

Sinds de dood van Mitch Henriquez weten we dat de woorden van de politie en OM in de Hofstad op een goudschaaltje moeten worden gewogen. Bovendien doemt de vraag op waarom de Haagse politie de aanwezigheid van enkele extreem-linkse activisten in een kano laat ontsporen tot zo’n bizarre achtervolging op het water.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.