Media & TV

Nederlandse schrijver imiteert Charles Bukowski, wordt op non-actief gezet door PostNL

03-10-2016 19:02

De Amsterdamse schrijver Viktor Frölke mag geen brieven meer bezorgen. Hij is door PostNL op non-actief gezet na de verschijning van zijn Dagboek van een Postbode. Dat meldt Het Parool.

In het boek schrijft Frölke onder meer dat hij een exemplaar van de krant Le Monde niet had bezorgd bij het Franse consulaat, maar mee naar huis had genomen om zelf te lezen. Ook schreef Frölke dat hij post weggooide, dat hij pakjes die niet door de brievenbus pasten er met grof geweld toch doorheen drukte en dat hij op zijn werk heeft gemasturbeerd. Frölke zegt dat alles echt is gebeurd.

Het originele idee om een boek te schrijven over het leven als postbode komt van de wél briljante Amerikaanse schrijver en alcoholist Charles Bukowski. In het autobiografische Post Office beschrijft Bukowski hoe zijn alter ego Henry Chinaski de hel die postbode zijn doormaakt.

Bukowski had overigens geen voor de hand liggende om aandacht vragende stunt nodig om zijn boek te verkopen, dat was van zichzelf namelijk al geniaal genoeg.

Anp/Tpo