Media & TV

Wéér karaktermoord via website van ‘verbindende’ NPO die zegt ‘bruggen te slaan’

19-09-2016 19:32

Op een website van de VARA (NPO, betaald door uw belastinggeld) is maandag wederom keiharde karaktermoord gepleegd op een burger die niets anders heeft gedaan dan via social media meningen uiten die de NPO kennelijk onwelgevallig zijn. Deze keer gaat het om een nietsvermoedend gemeenteraadslid uit Zaandam, en wederom lijkt het vooral de bedoeling te zijn om mensen die zich via de Zaanse politiek openlijk verzetten tegen de zogenoemde Zaanse ‘tuigvloggers’ zoveel mogelijk te beschadigen.

Het slachtoffer is ene Aart Molenaar, gemeenteraadslid voor Democratisch Zaanstad, niet geheel toevallig de partij waarvoor ook de door ‘tuigvloggers’ bedreigde Juliette Rot in de raad zit. Rot werd eerder nog openlijk bedreigd door de  Zaanse ‘tuigvloggers’.

NPO-haatcampagne

Het lijkt er inmiddels sterk op dat de NPO bezig is met een haatcampagne tegen Rot en haar partij, mogelijk op aanwijzing van de woordvoerder van de gemeente Zaanstad, een overtuigd VARA-lid en oud-medewerker van de NPO-website in kwestie.

Zoals steeds bij de haatcampagnes van deze NPO-site gaat het er vooral om iemand zoveel mogelijk te besmeuren door gebruik te maken van tweets en Facebook-berichten, soms jaren oud, waaruit zou moeten blijken dat de persoon in kwestie niet integer is en niet geschikt is voor het uitoefenen van zijn of haar functie.

Deugen

In het geval van Molenaar vraagt de (anonieme!) NPO-website-auteur zich af of Molenaar ‘eigenlijk wel deugt’. Kennelijk is dit voor de NPO niet alleen een voorwaarde om in het openbaar meningen te mogen geven maar ook een voorwaarde om überhaupt gemeenteraadslid te mogen zijn.

Het is echter goed mogelijk dat de NPO-auteur in kwestie nog niet op de hoogte is van het feit dat Nederland een open democratie is waaraan een ieder mag deelnemen, en dus geen vorm van communistische dictatuur waarin dictators bepalen wie wat wanneer mogen.

‘Verbinding’

Wat dit alles met de door de NPO zo stellig gepropageerde ‘verbinding leggen in de samenleving’ en ‘bruggen slaan’ te maken heeft blijft onduidelijk. Ook heeft het selecteren en al dan niet besmeuren van politici op grond van hun ‘niet deugen’ en hun via social media geuite meningen weinig te maken met de door de NPO zo geroemde ‘diversiteit’, laat staan met ‘verdieping’ of ‘educatie’.

Ook zegt de NPO te staan voor ‘respect en betrokkenheid’ en letterlijk: “We sluiten niemand uit en luisteren goed naar ons publiek, naar jou. Ongeacht waar je vandaan komt, wie je bent, of waar je van houdt”.

Maar gezien de aanhoudende lastercampagnes via de VARA/NPO-website, die wordt gehost op servers van de NPO en onderdak vindt in vastgoed van de NPO, lijkt het er meer op dat de NPO groot voorstander is van een monocultuur waarin uitsluitend eenzijdige, door de NPO goedgekeurde, meningen mogen worden geuit en waar het er juist geel erg om gaat ‘waar je vandaan komt, wie je bent of waar je van houdt’.

Geinig detail in dit zoveelste haatzaai-artikel van deze NPO-website (waaraan u dus via de belastingen heeft moeten meebetalen) is overigens dat het karaktermoordslachtoffer in kwestie vooral wordt beschuldigd van zaken waaraan deze NPO-site zelf zich vrijwel dagelijks schuldig maakt.

 

 

screen-shot-2016-09-19-at-19-22-14